IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Komšić za TVCG: U većem dijelu BiH sumnja se u dobre namjere novog crnogorskog rukovodstva…(foto i video)

Član predsjedništva BiH Željko Komšić saopštio je da još nije bilo zvaničnih reakcija Vlade Crne Gore nakon što je objelodanjeno da je premijer Zdravko Krivokapić čestitao Željki Cvijanović, 9. januar- dan RS…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 13.01.2021…00.26… ŽELJKO Komšić za TVCG: U većem dijelu BiH sumnje u dobre namjere novog crnogorskog rukovodstva.

Član Predsedništva BiH Željko Komšić kaže da još nije dobio zvanični odgovor cnogorske vlade, a povodom njegovog zahtjeva da se najkraćem mogućem roku ogradi od čina premijera Zdravka Krivokapića koji je čestitao dan Republike Srpske 9.januar.

”Nije bilo nikakvih zvaničnih reakcija Podgoricem, jedini kontakt koji sam ja imao posredno doduše preko našeg ambasadora tu u Podgorici sa gospodinom Abazovićem, kada sam našeg amabasadora zamolio da Abazoviću prenese poruku da komunicira sa lažnim profilom”, istakao je Komšić.

Član Predsedništva BiH Željko Komšić kaže da još nije dobio zvanični odgovor cnogorske vlade, a povodom njegovog zahtjeva da se najkraćem mogućem roku ogradi od čina premijera Zdravka Krivokapića koji je čestitao dan Republike Srpske 9.januar.

‘Nije bilo nikakvih zvaničnih reakcija Podgorice, jedini kontakt koji sam ja imao posredno doduše preko našeg ambasadora tu u Podgorici sa gospodinom Abazovićem, kada sam našeg amabasadora zamolio da Abazoviću prenese poruku da komunicira sa lažnim profilom”, istakao je Komšić.

Za Komšića je neprihvatljivo objašnjenje iz kabineta crnogorskog premijera da zvanične čestitke nije bilo te da je riječ o privatnom razgovoru sa predsjedninicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Čitaj još:   ŠTA SE DEŠAVA: Odkud tolika kiša u januaru, otkrivamo gdje je nestao snijeg... (foto)

”Krivokapić je nov neiskusan na toj funkciji ali možda će to biti lekcija koju će shvati kad ste na takvim funkcijama nešto se može razlikovati zvanično od privatnog. On govorio u funkciji predsjednika Vlade, to je zvanično, i obraćao se jednom od dužnosnika entiteta BIH i u toj komunikaciji i to je uvijek zvanično”, saopštio je Komšić.

Komšić smatra da će ovaj potez premijera Krivokapića ostaviti trag na odnose dvije države koji su do sada kako podsjeća bili tradicionalno dobri i bez otvorenih pitanja.

”Jedan dio javnosti u BIH tu misli se na Republiku Srpsku pozdravlja taj potez Krivokapića ali u Sarajevu i većem djelu javnosti ostaviće ako ništa jedan trag podozrenja pa čak ako će te da vam kažem i sumnje u dobre namjere novog crnogorskog rukovodstva”, poručio je on.

Jer, kako ističe Komšić, 9. Januar u kolektivnoj svijesti građana BIH simbolizuje početak velikosrpske agresije nad tom državom.

Zato ga kaže brine vraćanje u prošlost kroz oživljavanje nekih ideja poput državnog projekta Velike Srbije ali i jačanja desnice na evropskom kontinentu.

”Nažalost istorija na ovim prostorima kada se ponavlja uvijek se ponavlja krvavo i kada očekujete da su generacije koje dolaze nakon velikih tragedija nakon prolivne krvi naučile nešto pametnije uvijek vas to neprijatno iznenadi”, kazao je Komšić.

Zato Komšić ima velika očekivanja od nove administracije u Vašingtonu na čelu sa predsjednikom Džozefom Bajdenom koji će kako vjeruje učiniti sve da ovaj dio Balkana bude sigurnije i stabilnije mjesto za život.

Čitaj još:   REJKJAVIK: "Zmajice", savladale Islanđanke, zbog koš- razlike ostale bez EP...

izvor rtcg.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more