IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Funkcionalnost države zajednički interes… Predsjednik Crne Gore nije isključio mogućnost da će DPS pred Ustavnim sudom pokrenuti pitanje ustavnosti Zakona o slobodi vjeroispovijesti

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, petak, 15.01.2021.. 19.26… ZAJENIČKO SAOPŠTENJE SA SASTANKA Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i LIDERA… (foto)

Bez institucija i njihovog razvoja, nema ni demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje, navodi se u zajedničkom saopštenju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, predsjednika Skupštine Alekse Bečića i premijera Zdravka Krivokapića.

Navodi se da su Đukanović, Bečić, Krivokapić i Abazović na sastanku, koji je inicirao premijer, razgovarali o pitanjima koja su nacionalno važna i za vlast i za opoziciju, i za sve građane Crne Gore.

Na sastanku, kako se navodi u zajedničkom saopštenju Predsjednika Crne Gore, Predsjednika Skupštine i Predsjednika Vlade, razmotrena pitanja koja se tiču funkcionalnosti države, institucija i njihovog daljeg razvoja, “bez čega nema ni demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje.”

“Iskazana je spremnost da se taj interes slijedi kao zajednički nacionalni interes i unapređuje zajednička odgovornost prema potrebi daljeg razvoja Crne Gore kao evropskog društva, kvalitetnijeg životnog standarda i slobode pojedinca”, kaže se u saopštenju.Krivokapić i BečićKrivokapić i Bečić

Dodaje se da je razgovarano i o pitanjima koja su bila predmet nerazumijevanja u prvim etapama funkcionisanja kohabitacije.Krivokapić i AbazovićKrivokapić i Abazović

“Iskazana je spremnost da se većom inicijativnošću za saradnju i konstruktivnošću u dijalogu unapređuju i stvaraju uslovi da imamo model kohabitacije, koji će voditi efikasnijem funkcionisanju vlasti i doprinositi kvalitetnijem legitimisanju Crne Gore i njene demokratije u međunarodnoj javnosti”, zaključuje se u zajedničkom saopštenju.

izvor rtcg

Čitaj još:   NOVI PAZAR OBAVIJEN TUGOM: Danas dženaza tragično stradalom hadži RAMIZU ROŽAJCU...
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more