IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OTVORILA DUŠU i Hana Selimović iz MIKINE grupe: Priča svoje iskustvo i traume …” (foto)

Glumica Hana Selimović podržala je koleginicu Milenu Radulović nakon njene ispovesti da ju je čuveni pedagog glume Mirislav Mika Aleksić silovao. navela je da i sama vuče traume iz perioda kad je kao tinejdžerka pohađala Mikinu grupu…

BEOGRAD: Srbija,Crna Hronika,vijesti,nedelja,17.01.2021..12.26… OTVORILA DUŠU i Hana Selimović iz MIKINE grupe: Priča svoje iskustvo i traume …” (foto)

Haninu objavu sa Fejsbuka prenosimo u cijelosti…

Ja sam 13 godina išla u tu dramsku grupu. Nisam doživjela njen scenario. Dakle, nisam bila seksualno zlostavljana. Ali odande nisam izašla ni ja bez trauma. I to nezanemarijivih. I to svi ljudi koji me bolje poznaju znaju.

Olakšavajuće je znati da to nije neko nedodirljivo zlo koje se perpetuira, bez ikakvih posledica, bez sumnje, olakšanje je da te stvari ipak ne mogu da tek tako prolaze viječno uz još aplauze o vrsnoj pedagogiji.

Dugo nakon odlaska odatle sam se osjećala usamljeno u samom svom doživljaju grupe, ali sam tada, kao i dalje veoma mlada osoba, prosto zanemarila činjenicu da je tu mnogo uplašenih i ko zna kojim sam se i sredstvima obeshrabrenih ili ucenjenih devojaka koje ćute. Sada više ne. Ono što pak jesam znala je da djeci mojih prijatelja nikada ne bih rekla – idite na tu audiciju.

I da, kao što kaže Milena, ovo nije nikakav me too pokret, ovo je situacija u kojoj se radi o zlostavljanju maloljetnica.

Čitaj još:   SRBIJA NA NOGAMA: "Jakov Milatović još nije sjeo u fotelju, priznao genocid u Srebrenici"... (foto) 

Zagrljaj za Milenu, i svaku drugu devojku koja je doživela, preživela i sada istupila.”

Podsjetimo, poznata glumica Milena Radulović u ispovesti koju je dala za “Blica” ispričala je da je MIKA Aleksić, dok je bila maloljetna, silovao i da se to dogodilo više puta.

Miroslav Mika Aleksić je filmski reditelj, producent, glumac i čuveni pedagog kroz čije radionice je prošlo više od 3.000 mladih.

Kažimo da je Aleksić radio sa nekim od najvećih imena srpskog glumišta u Dramskoj grupi Radio Beograda gdje je nekada radio, a kasnije u dramskom studiju Stvar srca, koji inače vodio prvo o skupa i sa suprugom glumicom i profesorkom Biljanom Mašić…

Piše i dalje prati sva dešavanja iz “Mikine grupe”… Adna BOJADŽIĆ

izvor Blic.rs

Čitaj još:   DRITAN Abazović: Ne pridružujemo se Otvorenom Balkanu, već da EU i NATO partnerima kažemo naš odnos prema tom projektu... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more