IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: DRITAN ABAZOVIĆ JE BAHATA KUKAVİCA

“Današnje privođenje predsjednika Opštine Ulcinj za, kako je euforično tvitnuo Dritan Abazović, ‘partijsko zapošljavanje’, je vrhunac licemjerja ove vlasti i nagovještaj da će ona pokušati revanšizmom da zamaskira svu svoju bruku, sve nelegalne poteze i sramna činjenja”, kažu iz DPS-a.

Pet osoba je uhapšeno, među kojima je i predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Ulcinju.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović je povodom toga poručio “neka sud utvrdi kako su dolazili do izbornih pobjeda”.

“U trenutku kad nova vlast javno pravi partijsku podjelu državnih funkcija, uhlebljuje svoje supruge, djevojke, sinove, kumove u državne institucije, otpušta politički, nacionalno i vjerski nepodobne, i takvim potezima dovodi u pitanje proces evropskih integracija, Dritan Abazović, izdaje naloge lokalnim tužiocima i drugim nadležnim organima, koga da privode zbog ‘partijskog zapošaljavanja’. Zabrinjavajuće je što za svoje šepurenje po društvenim mrežama Abazović zloupotrebljava državne institucije, u ovom slučaju policiju i Tužilaštvo. Naravno, kako iza svakog osionog i bahatog čovjeka stoji kukavica, tako i Dritan Abazović mora da zažmuri na odluku Državne komisije da je Marko Carević u Budvi nezakonito otpuštao i partijski zapošljavao, da to radi i Šćekić u Beranama, da je lokalna državna uprava puna kadrova URE familijarno i partijski povezanih”, ističe se u saopštenju DPS.

Čitaj još:   PODGORICA: Danas kontrolno saslušanje Krivokapića, Sekulovića i Injac... (foto, video)

Iz te partije su dodali da ovim putem pitaju predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, Abazovića, ali i Tužilaštvo, da li će i kad reagovati na sve javne poteze partijskih zapošljavanja, etničke, vjerske i političke čistke, sramotno popunjavanje najviših instanci državne uprave bliskom rodbinom nove vlasti.

“Vjerujemo da Abazović, ne može da uhapsi sam sebe, a ni one koji ispred njegovih očiju zapošljavaju jer bi ga ti isti istog trenutka lišili bilo kakve vlasti. Ipak, očekujemo od Tužilaštva nepristrasno postupanje po zakonu i Ustavu a ne prema pritiscima i nalozima onih koji ovakvim bijednim marketingom žele da sakriju svoju sramotu. Ukoliko Tužilaštvo hitno ne reaguje na očigledne primjere partijskog zapošljavanja i kršenja zakona od strane vlasti u Budvi, Beranama, Ministarstvu odbrane i mnogim drugim institucijama, ono više nije ni profesionalno ni nezavisno nego ‘Dritanovo tužilastvo'”, zaključuje se u saopštenju DPS.

Čitaj još:   DAMIR Šehović: DRITAN Abazović će učiniti sve da amnestira Kneževića...

izvor: nova.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more