IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NJEMAČKA UVODI NOVE DRASTIČNE MJERE: KO NEĆE U KARANTIN IDE U IZBJEGLIČKI KAMP!

KO NEĆE U KARANTIN IDE U IZBJEGLIČKI KAMP…

BERLIN: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 18.01.2021… 15.26… BERLIN: Njemačka uvodi još strožija pravila, za sve koji ne poštuju mjere… (foto i video)

Njemačka će prenamjeniti izbjegličke kampove da bi “pritvorila” ljude koji se više uhvaćeni da ne poštuju pravilo o karantinu

Njemci koji odbiju karantin nakon što su bili izloženi kovidu biće držani u “pritvorskim centrima” po novim pravilima koje su pripremile regionalne vlasti.

Istočna država Saksonija potvrdila je planove za držanje svih karantinskih izgrednika u ograđenom dijelu izbjegličkog kampa koji bi trebalo da bude izgrađen sledeće nedelje. Regionalna država tvrdi da će se taj usti objekat koristiti samo za ljude koji su više puta prekršili pravila oko samoizolacije.

Baden-Vurtemberg na jugozapadu Njemačke koristiće dvije bolničke sobe za zadržavanje ponovljenih počinilaca, koje će čuvati policija. U Brandenburgu će vlasti zadržati dio izbjegličkog centra, dok se i dalje Šlezvig-Holštajn koristiti područje unutar maloljetničkog zatvora.

Pravni stručnjaci rekli su za “Die Velt” da vlade država imaju ovlašćenja da pritvaraju ljude zbog kršenja karantinskih pravila prema Zakonu o zaštiti od bolesti, koji je njemački Bundestag donio prošlog marta i obnovio istu u novembru.

Čitaj još:   DPS: Vlada mora da riješi problem šovinističkih napada... (foto)

Plan je naišao na ozbiljne kritike, a poslanica AfD- a Joana Cotar optužila je saksonsku vladu da ‘previše čita Orvella’. Njemačke vlasti našle su se na udaru kritika zbog upravljanja pandemijom, sa prijedlozima da se nametnu nacionalni mandati za vakcine u pokušaju da se od strane opozicionih ličnosti kontroliše virus označen kao “socijalni dinamit”.

Sve to dolazi u trenutku kada kancelarka Angela Merkel razmišlja o nametanju “mega zaključavanja” i obustavljanju javnog prevoza nakon što je izazvala negativne reakcije u Velikoj Britaniji jer je mutacije kovida nazvala “britanskim virusom”.


 izvor: informer.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more