IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI SELEKTOR BiH Bugarin koji je nekim iz Saveza bolji od Barbareza?

Ivaylo Petev sjest od danas će na upražnjenu selektorsku fotelju fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine…

SARAJEVO: BiH, Sport, vijesti, četvrtak, 21.01.2021, 17.58… NOVI SELEKTOR BiH Bugarin koji je nekim iz Saveza bolji od Barbareza?

Odluka je donesena na današnjoj sjednici Izvršnog odbora FSBiH i to je sve iz četvrtog pokušaja.

Prethodne tri sjednice su propale…

Petev je prijedlog člana Stručne komisije Zvjezdana Misimovića, a zapravo neskrivena želja Vice Zeljkovića, budućeg predsjednik FSBiH, a sada prvog čovjeka fudbala u entitetu RS.

Bugarin je od stručnjaka iz krovne kuće bh. fudbala dobio podršku i to ispred Sergeja Barbareza, koji je bio prijedlog Emira Spahića. Ne treba ni spominjati da je Barbarez bio velika želja navijača, javnosti i bivšiš reprezentativaca koji su mu javno pružali podršku.

Za Ivayla Peteva upućeniji su govorili da je i menadžerska varijanta, sve je to odnosno da će mešetari iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine preko njega krojiti spisak reprezentativaca.

Na startu svoje trenerske karijere s Ludogoretsom je dva puta bio prvak Bugarske. Nakon toga jednu sezonu je proveo na Kipru, je bio viceprvak s AEL-om.

Čitaj još:   PROKLETSVO IBARSKE MAGISTRALE OPET UZIMA DANAK: Teška saobraćajna nesreća dogodila se danas... (foto)

Petev je jedan od rijetkih trenera čiji je angažman u nekom klubu trajao samo jedan dan.

Levski iz Sofije ga je angažovao 8. oktobra 2013. godine što se nije svidjelo navijačima (zbog njegovih ranijih izjava), pa su upali na konferenciju za novinare, na kojoj je bilo njegovo predstavljanje. Skinuli su mu klupsku opremu i otjerali ga iz prostorije. Dan kasnije Petev je podnio ostavku.

Bugarin je radio i u zagrebačkom Dinamu. Avantura je završila neslavno.

Petev je bio prvi Dinamov trener nakon 11 godina koji nije uspio osvojiti nijedan trofej s najbogatijim hrvatskim klubom, pa je vrlo brzo smijenjen i maltene otjeran iz kluba.

Kao selektor je sjedio na klupi Bugarske od 2014. do 2016. godine. Tu reprezentaciju nije uspio odvesti na EURO s učinkom od dvije pobjede (Malta i Azerbejdžan), jednim remijem (Italija) i tri poraza (Italija, Hrvatska, Norveška).

Debi na klupi bh. nacionalnog tima Petev će imati 24. marta na startu kvalifikacija za Mundijal, kada Zmajevi gostuju kod Finske…

Čitaj još:   Četniči VOJVODA Andrija MANDIĆ: "Zdravko KRIVOKAPIĆ, danas bi bio predsjednik CRNE GORE da je slušao..." (foto, video)

izvor ibalkan.net / agencije

 

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more