IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PADAJU, JEDAN PO JEDAN: Uhapšen vođa grupe “Ponosni momci” okrivljen za napad na… (foto i video)

Advokat koji ga brani na sudu nije odgovorio na zahtjev za komentar…

ORLANDO: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 21.01.2021, 10.58… PADAJU, JEDAN PO JEDAN: Uhapšen vođa grupe “Ponosni momci” okrivljen za napad na… (foto i video)

Vođa grupe “Ponosni momci” (Proud Boys), za koju se sumnja da je učestvovala u neredima u zgradi Kongresa 6. januara, kad pristalice bivšeg predsednika SAD Donalda Trumpa upadaju u Capitol, uhapšen je na Floridi i odveden je u pritvor, gdje ga čeka optužnica, saopćili su federalni zvaničnici.

Joseph Randall Biggs (37) iz države Florida uhapšen je u srijedu i suočava se s tri optužnice: opstrukcijom procesa (glasanja Senata), upada u zabranjeno područje i neprimjereno ponašanje.

Ministarstvo pravde i Federalni istražni biro (FBI) su opisali Biggsa kao organizatora “Ponosnih momaka”, prenosi Tanjug, pozivajući se na CNN.

Čitaj još:   ČUDNE KALKULACIJE: Crna Gora sa Švedskom odlučuju o četvrtfinalu SP, ako pobijedi Hrvatska, ni poraz nam ne bi bio loš... (foto, video)

Biggs se pojavio odmah u sudu u Orlandu i pušten je, ali mora ostati u kućnom pritvoru, uz još neke restrikcije koje su mu nametnute, navodi se u sudskim spisima.

Advokat koji ga brani na sudu nije odgovorio na zahtjev za komentar.

izvor agencije

Veče u kojoj je cijela Turska priželjkivala i “dobila” zlatnu i srebrenu medalju na EP u Berlinu…

Gulijev oborio rekord evropskih prvenstava na 200 metara... Bilo je Read more

Čitaj još:   TEŠKA NOĆ PRED FRANCUSKOM! Na ulicama pravi rat, policija oklopnim vozilima ulazi u četvrti, hiljade specijalaca... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more