IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS I SUKOB POLICIJE I MIGRANATA NA ULAZU U SARAJEVO… (foto i video)

Jutros mirno nakon sinoćnjeg haosa u Blažuju, više osoba privedeno, oštećena policijska vozila, ima povrijeđenih…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 21.01.2021, 09.38…UŽAS I SUKOB POLICIJE I MIGRANATA NA ULAZU U SARAJEVO… (foto i video)

Nakon nemirne noći: U Blažuju jutros mirno, policija nikome ne dozvoljava pristup…

Nakon nezapamćenog sukoba migranata i policije u blizini Sarajeva i to u Blažuju up rivremenom migracinom centru, situacija je jutros mirna, a u što se uvjerile i ekipe nekih medskih kuća koje su jutros posjetile Blažuj.

Pripadnici MUP- a Kantona Sarajevo i dalje osiguravaju prilaz a i samom Centar i ne dozvoljavaju nikome da priđe.

Najmanje dva policajca su povrijeđena, a više policijskih vozila je prevrnuto i oštećeno tokom velikih nereda koji su izbili sinoć u migrantskom centru Blažuj u Sarajevu. Privedeno je više osoba.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sinoć su potvrdili da je došlo do sukoba i da je poslano više policijskih timova kako bi pokušali uspostaviti red, a izuzetno brojne policijske snage uspjele su situaciju staviti pod kontrolu i suzbile nasilne migrante.

Čitaj još:   UŽASNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA

Do nereda je došlo nakon što su radnici IOM-a pokušali premjestiti u drugi kamp jednog migranta koji je narušavao red u kampu.

– Radi se o migrantu, koji je ustvari vođa jedne od grupa u ovom kampu. Migranti su ga pokušali nasilno osloboditi, nakon čega je došlo do sukoba – kazao je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Kako nam je jutros potvrđeno iz MUP-a KS, situacija je kasno sinoć, nakon ponoći stavljena pod kontrolu, a prilikom sukoba lakše povrede su zadobila dvojica policajaca, te jedan uposlenik Imigracionog centra.

izvor agencije