IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VOLONTERI NP: Težak život Envera Brničanina- APEL ZA POMOĆ (video)

Našem sugrađaninu, Enveru Brničaninu, sa prebivalištem u Novom Pazaru, u ulici 8. Marta bb je preko neophodna pomoć❗

Tužna priča, sugrađana našeg šehera opet kuca na vrata našeg udruženja. Priča koja je došla do nas, ostavila je nas, volontere u suzama…

Brničanin Enver, vredan čovek koji nema nikog, živi sam u trošnoj kućici sa jednom sobicom. Dugo godina radio u gigantu “Minel” ali usled situacije koja je zadesila tu firmu, Enver ostaje bez posla a samim tim i bez ikakvih primanja!

Dugogodišnji fizički rad je pratio ovog insana koji se herojski bori da opstane! Pored godina koje polako stižu našeg Emća, prebrodio je tešku povredu šake prilikom fizičkog rada gde su mu lekari tom prilikom odsekli dva prsta kako bi mu spasili ruku!

Pored svih tih iskušenja, naš Emćo i dan danas obavlja fizičke poslove kako bi preživeo i uspeo da se prehrani! Enver živi u centru grada, bez struje dve godine!

Njemu je sada preko potrebna naša pomoć kako bi preživeo ovaj hladni period u kom nema puno posla, pa samim tim on preživljava sa 8000 dinara socijalne pomoći na mesečnom nivou!

Čitaj još:   IVANA Vujović: Popis stanovništa neće smanjiti postojeće podjele u crnogorskom društvu...

Hladni zidovi, dotrajali prozori i onaj teški mrak u kući našeg Emća je teško opisati rečima!

Dug za struju premašuje preko dve hiljade eura koji on nema nacina da plati. Na upit volontera šta mu je najpotrebnije u ovom trenutku, sa suzama u očima i teškog glasa, Enver reče:

“Teško je u duši kad moraš ruku da pružiš… Ceo život sam se mučio, da bih imao koru hleba, ali sada ne mogu.. Bolest, godine, sve me to stiže… Ako možete malo namirnica, da nisam gladan, ništa mi više ne treba…”!!!!!!!

MOLIMO SVE DOBRE LJUDE, DA UDELIMO I POMOGNEMO NAŠEM EMĆU! ON NEMA NIKOG OSIM NAS! ❤️

“Ko uradi i koliko trun dobra, videće ga na Sudnjem danu”!

Enver0659011077Volonteri NP ❤️

pise: Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more