IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DJELUJE UŽASNO: Ljekar iz Batajnice, “Gledamo se i pitamo– ko je sledeći?” (foto)

Za ljekare, objašnjava naš sagovornik, nema stajanja ni sedenja, smjene od po šest sati, a ponekad i duže, jedina “pauza” je ona da bi se završila neka papirologija, sve treba organizovati i ispratiti…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 22.01.2021, 11.38… DJELUJE UŽASNO: Ljekar iz Batajnice, “Gledamo se i pitamo– ko je sledeći?” (foto)

Djeluju užasno. Jako smo tužni, a sa druge strane smo uplašeni– gledamo se ko je sledeći”, tako nam na pitanje kako na njega djeluju vesti o smrti njegovih kolega, medicinskih radnika, odgovara doktor Dejan Marković, jedan od zaposlenih u kovid bolnici u Batajnici.

Ipak, kao ni on ni njegove kolege ne dozvoljavaju da bilo kakav bio to strah prevlada, tamo se vodi bitka za živote nema mjesta stajanju. Na kraju, uvek pobjedi i bude najjači utisak kada ljekari uspiju da spasu nečiji život- to je a i nezamenljivo i neprocenljivo.

“Tada nam je srce puno. Ako čovjek spasi jedan život, on je već učinio mnogo. A mi smo već više od 150 ljudi istrgli iz kandži smrti. Neki su i umrli, nažalost”, tako nam svakodnevicu njegovog života pod istim i tim skafanderom opisuje doktor Marković, dok su oko njega i svi na odjeljenju intenzivne nege intubirani pacijenti na respiratorima, a tišinu narušavaju zvuci aparata koji održavaju u životu.

Za ljekare, objašnjava naš sagovornik, nema stajanja ni sjedenja. Smjene od po šest sati, a ponekad i duže, jedina “pauza” je ona da bi se završila neka papirologija. Sve treba organizovati i ispratiti.

Čitaj još:   TUGA EX YU PROSTORA: Proslavljeni filmski, televizijski i pozorišni glumac izgubio bitku života... (foto i video)

“Izloženi smo virusu. Svako od nas je primio vakcinu i jedva čekamo da imunitet bude u punom zamahu. Tako da ćemo malo rasterećeniji moći da uđemo u borbu sa ovim virusom”, kaže nam doktor Marković.

izvor nova.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   NOVAK Adžić: Nacionalni identitet JAKOV Milatovića, dvostruk i nedovršen- "Izrastao iz šinjela velikosrpske ideologije"... (foto)