IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Erdogan pozvao članove Predsjedništva BiH, da dođu u hitnu posjetu Turskoj, a razlog je… (foto)

Erdogan uputio je poziv članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine da doputuju u zvaničnu posjetu Turskoj…

ANKARA: Svijet, Ekonomija, vijesti, 22.01.2021… 21.33… Erdogan pozvao članove Predsjedništva BiH, da dođu u hitnu posjetu Turskoj, a razlog je… (foto)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tayip Erdogan uputio je poziv članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine da doputuju u zvaničnu posjetu toj državi.

Tajip Erdogan je uz poziv istaknuo da su odnosi između Turske i BiH, sa dubokim korijenima u historiji i bratskim vezama, a uz doprinos i članova Predsjedništva BiH, osnažili i napredovali na svim poljima.

– Motiviran željom da doprinesem daljem jačanju odnosa između naših zemalja, rado bih sve članove Predsjedništva BiH ugostio što je to prije moguće u Turskoj kako bismo razgovarali o aktuelnim bilateralnim i regionalnim temama– navodi se u Erdoganovom pozivu.

Čitaj još:   Crnogorski pokret: Na djelu potpuna fašizacija crnogorskog društva u kojem prednjače partije vlasti... (foto)

U dopisu je predsjednik Republike Turske poželio sreću, dobro zdravlje i blagostanje, kako je kazao, prijateljskom i bratskom narodu BiH– prenosi agencije.

izvor agencije aa