IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SMRT VELIKE GLUMICE: Mira Furlan izgubila bitku za život u 66. godini… (foto i video)

Jugoslavenska zvijezda s velikom karijerom u inostranstvu, je duže vrijeme bolovala od bolesti Zapadnog Nila zbog virusa koji na žalost prenio zaraženi komarac…

ZAGREB: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak, 22.01.2021, 10.38…SMRT VELIKE GLUMICE: Mira Furlan izgubila bitku za život u 66. godini… (foto)

Preminula je proslavljena jugoslovenska glumica Mira Furlan, i da tragična vijest podijeljena je na Instagram profilu “Radionice integracije”. 

Kako doznajemo od izvora bliskih obitelji, glumica je već duže vrijeme bolovala od bolesti Zapadnog Nila zbog virusa koji je prenio zaraženi komarac.

Zbog teške bolesti posljednjih nekoliko mjeseci provela je u teškom stanju boreći se za život. Iako joj je u bolnici SAD-u pružena i to najbolja moguća liječnička skrb, bolest je, nažalost, bila jača.

Mira Furlan rođena je 7.  rujna 1955. u Zagrebu, gdje je diplomirala 1978. glumu na Akademiji dramske umjetnosti. Iste godine postala članica HNK u Zagrebu, gdje je ostvarila više zapaženih uloga za koje i svakako višestruko nagrađivana.

Nastupa i na televiziji; na filmu je počela nastupati 1982. u ”Kiklopu” Antuna Vrdoljaka, a ubrzo je postala jedna od vodećih hrvatskih glumica, navodi Hrvatska enciklopedija. Uz kazališne i televizijske uloge, prosječno nastupa u tri do četiri filma godišnje.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Predvodili smo patriotski i građanski orjentisani blok i USPJELI DA ODBRANIMO CRNU GORU, naredne godine DPS će biti stožer državne politike... (foto)

Značajnije uloge ostvarila je u filmovima ”U raljama života” (R. Grlić, 1984), ”Otac na službenom putu” (E. Kusturica, 1985), ”Za sreću je potrebno troje” (R. Grlić, 1985) te u televizijskim dramama i serijama (”Putovanje u Vučja”k, 1986., ”Tuđinac”, 1990. E. Galića).

Od kraja 1980-ih pretežno radi u Beogradu, a 1991. odlazi u SAD, gdje nastupa u kazalištu (The Hudson Guild Theatre, Los Angeles), a od 1996. i na televiziji (TV film My Antonia, TV serija Babylon 5). Bila je članica The Actors Studia.

Od glumice na društvenim mrežama oprostio se i Majkl Straczynski, autor serije “Babylon5”, u kojoj je Mira Furlan imala zapaženu ulogu.

– Mira je bila dobra i ljubazna žena, zapanjujuće talentovana i prijateljica svima u glumačkoj ekipi serije – napisao je Straczynski.

Iako uzrok smrti još uvijek nije otkriven, Straczynski je rekao da su glumci i ekipa “Babylon 5” već neko vrijeme znali da Mirino zdravlje blijedi.

– Nadali smo se da će se poboljšati. U grupnom emailu poslanom glumačkoj ekipi, čuo sam da se možda poboljšava – napisao je.

Čitaj još:   BRAVO ZA HEROJA DANA: Medžid Albanac sa Kosova u ŽENEVI utrčao u vatru kako bi spasio Srpkinju Ivanu... (foto)

Izvor iBalkan.net / radionica integracije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more