IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FENER i šou u Moskvi: Igra s druge planete CSKA zgažena za šestu recku u nizu… (foto i video)

Ko su igrači koji su izrežirali spektakularnu pobjedu kluba sa Bosfora u sred MOSKVE..

ISTANBUL: Svijet, Sport, vijesti, subota, 23.01.2021…13.53… FENER i šou u Moskvi: Igra s druge planete CSKA zgažena za šestu recku u nizu… (foto i video)

BILO JE TO Fantastično, izvrsno, spektakularno! Sudar je to evropskih teškaša maksimalno je opravdao očekivanja, a Fener to je svima jasno stavio do znanja da su teška vremena sa porazima od po 20, 30, pa čak i 40 poena razlike daleka prošlost!

Ekipa Igora Kokoškova pretvorila se u kaznenu ekspediciju i počela da gazi sve redom, zbog čega je stigla do šeste uzastopne pobjede u Euroligi.

Poslije Olimpijakosa, Asvela, Crvene zvezde, Baskonije i Panatinaikosa, tu je Fenerbahče upisao i najveću recku u ovom nizu– u Moskvi protiv CSKA uz rezultat 89: 83 (15: 21, 23: 17, 25: 28, 26: 17).

Fenerbahče više nije džak za udaranje, a to nije ni smio da bude mada je Igor Kokoškov bio ostavljen na vetrometini od strane prvog generalnog menadžera Mauricija Gerardinija pod izgovorom ozbiljnog smanjenja budžeta i smanjenja troškova.

Sada se vidi koliko jedno pojačanje u liku Marka Gudurića može za 180 stepeni da promijeni situaciju, mada ipak ključna stvar gostiju iz Istanbula povratak Nanda de Koloa u takmičarski pogon!

Fenerbahče je počeo postepeno da se podiže i sada došao vjerovatno do vrhunca forme. CSKA je doživeo treći poraz u poslednje četiri utakmice i što je prethodnih godina bilo gotovo nezamislivo, ali se eto i to sada i dogodilo!

Fantastičnu košarku imali su priliku da pogledaju gledaoci u Megasport Areni. Njih nešto više od 4.700 videlo je derbi za pamćenje, košarku i to za uživanje, uz mnogo neizvesnosti, preokreta i fantastičnih poteza. A u takvim uslovima bolje se snašao Fenerbahče iako je nešto slabije ušao u meč i čak gubio s 10 poena razlike u ranoj fazi utakmice. Kako je vrijeme prolazilo gosti su sve duže stajali na čvrstim nogama, do poluvremena praktično anulirali sve što su imali od minusa i onda nadigrali CSKA u dramatičnoj završnici!

Čitaj još:   ANKARA: Ponovno brojanje nevažećih glasačkih listića iz sedam istanbulskih distrikta

Cijela utakmica stala je u završnih stotinak sekundi! Jedan je i od heroja Fenera Jan Veseli bio je maksimalno precizan sa linije slobodnih bacanja poslije faula Danijela Heketa iako mu šutevi sa crte nisu jače oružje.

Fener je na minut i po do isteka vremena imao 82:80 u svom džepu, a onda je upravo Leteći Čeh potvrdio epitet superzvijezde fantastičnom odbranom na Toku Šengeliji.

Ukrao mu je loptu, proslijedio je do Gudurića koji je uspio da jasno i da predribla Nikolu Milutinova i krene u dvokorak, te položi loptu na sam obruč. Lopta nije htjela kroz mrežicu, ali je istu nazad vratio upravo i sam Veseli iz odbojke za tada ogromnih 84:80, uz još 56 sekundi piše na semaforu.

Vrhunac susreta dostignut je u sledećem napadu, kada je ponovo za sigurno zablistao Veseli i blokirao pokušaj Majka Džejmsa za tri poena tako i uspio obezbjedio De Kolou da hicem za tri poena na Gudurićevu asistenciju stavi tačku na ogromnu pobedu!

Jan Veseli je meč završio sa 24 poena, šest skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu za indeks korisnosti 32. De Kolo je dopisao 22 poena a i uz gotovo besprekornih 8/9 iz igre (2/3 za tri), te devet završnih dodavanja, čak četiri ukradene lopte, dva skoka i sedam iznuđenih faulova za indeks 38! 

Džarel Edi je pobjedi doprinio sa 17, a Gudurić sa osam poena, tri skoka i dvije asistencije. Kod CSKA Šengelija je imao 18 poena, četiri asistencije, ali i šest izgubljenih lopti. HeketJanis Strelnijeks i Nikola Milutinov imali su po 12 poena. Poen manje imao je Džejms uz samo 4/15 iz igre (2/8 za tri).

Čitaj još:   BUDVA: Prvi januarski dan uz opere i arije- Turisti preplavili Ričardovu glavu, Uživaju na suncu i januarsko kupanje... (video)

EUROLIGA- 21. KOLO

Četvrtak

Zenit- Efes 85: 78

/Tomas 14- Micić 23/

Panatinaikos- Himki 94: 78

/Mitoglu 29, Nedović 21- Miki 25, Jović 9/

Makabi – Real Madrid 86: 84

/Dorsi 30- Tompkins 20/

Olimpija Milano- Bajern 75: 51

/Rodirgez 14- Rejnolds 12/

Asvel- Valensija 90: 77

/Hauard 17- Kalinić 18/

CSKA- Fenerbahče 83: 89

/Šengelija 18- Veseli 24/

Izvor ibalkan.net uz pomoć MOZZART SPORT

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more