IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJMLAĐA ŽRTVA: Dječak od 11 godina, preminuo od posljedica Covid infekcije… (foto)

Jedanaestogodišnji dječak preminuo je u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu od posljedica Covid infekcije…

ZAGREB: Hrvatska, vijesti, nedelja, 24.01.2021, 21.27… NAJMLAĐA ŽRTVA: Dječak od 11 godina, preminuo od posljedica Covid infekcije… (foto)

Riječ je o najmlađoj preminuloj osobi od posljedica novog koronavirusa u Hrvatskoj, a Jutarnji list piše da dječak nije prethodno bolovao.

Kako navode, došlo je do rijetke komplikacije koju su ljekari počeli primjećivati kod malog broja djece koja su bila zaražena.

Kod dječaka je, kako se navodi, došlo do multisistemskog upalnog sindroma (MIS-C), vrlo rijetkog i izuzetno opasnog sindroma koji pogađa djecu od dvije do 15 godina, a koji je detektiran u aprilu prošle godine u SAD-u i Velikoj Britaniji kod djece oboljele od COVID-19.

Čitaj još:   Dva turska kluba boriće se za titulu prvaka Evrope u Vitoriji...

Sindrom ima značajke slične sindromu toksičnog šoka i Kawasakijeve bolesti i izaziva upalu krvnih žila po cijelom tijelu. Može biti posljedica imunološkog odgovora tijela na prisustvo koronavirusa SARS-CoV-2.

Prema dosadašnjim iskustvima, smrtnost kod djece koju pogodi ovaj sindrom iznosi oko 1,5 posto.

Izvor: iBalkan.net / Jutarnji list.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more