IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Tužna reakcija mečke Ine: Bila u cirkusu i u prirodi nastavila da se vrti u krug… (foto i video)

Ina je bila zatvorena 20 god u malom kavezu, ograđenom prostoru, dijelu zatvorenog prostora koji joj je stvorio cirkus koji ju je podizao od djeteta u zatočeništvu i gdje se Ina navikla da živi…

ZERNEŠTIR (Rumunija): Svijet, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 25.01.2021, 01.57… Tužna reakcija mečke Ine na slobodi: Bila u cirkusu i u prirodi nastavila da se vrti u krug… (foto i video)

Jednom izliječena i vraćena na slobodu, zahvaljujući pažnjama utočišta “Libearti”, svetilišta koje se uzdiže u Zarneštiju u Rumuniji i u kojem se nalaze stotine smeđih medvjeda spašenih iz zooloških vrtova i cirkusa, životinja je izgledala dezorijentisano i nije bila voljna da napusti one pokrete koji su za nju postali prirodni: da se vrti u krug svih dana.

Čitaj još:   ŠPANIJA: Vojska i na stotine vatrogasaca borile se protiv četiri požara ...

Video je objavljen na društvenim kanalima oaze za životinje 15. januara prošle godine; 21. januara bilo je to isto udruženje koje je sada korisnicima Interneta objasnilo:

“Ovaj iz Ine je poziv za uzbunu … i nažalost to je surova stvarnost. Svakodnevno se bavimo posttraumatskim napadima medvjeda. Ne ponašaju se uvijek ovako”, piše corriete.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more