IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UMRLA JE NA ULICI KAO I NJENA MAJKA: Strašna sudbina sačekala Rialdu- detalji smrti… (foto i video)

Izuzetno skromna i tiha, posvećena svom poslu, bez obzira na to što je već bila nevjerovatno popularna, opisuju glumicu…

ATINA: Regija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 28.01.2021…00.19… UMRLA NA ULICI KAO I NJENA MAJKA: Strašna sudbina sačekala Rialdu- detalji smrti… (foto i video)

TRIDESET godina nakon velikih prekretnica i nemilih događaja koji su preusmerili i nepovratno izmenili životni, profesionalni i privatni put Rialde Kadrić (1963-2021), sve je trebalo i moglo da krene u sasvim drugom smeru.

Gledaoci, saradnici, neki novi autori koji je vole i pamte, svi oni koji su bili ujedinjeni u nadi da će “Bobina Marija” nanovo zablistati na filmskom platnu- ostali su šokirani viješću o njenom iznenadnom odlasku. Umjesto da uživamo u reprizama njenih legendarnih rola, ostajemo poraženi i to svim neumoljivim rediteljskom potezom- Života, koji joj je namenio “reprizu” tragičnog kraja njene sopstvene majke.

– Tog 16. januara 1991. godine moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu, rat u Jugoslaviji se širio, i riješila sam da ostanem u Londonu i počnem neki novi život – reči su kojima je u jednom od retkih intervjua opisala razloge za tu, možda najvažniju životnu prekretnicu , da bi ovog januara i sama minula svijetom, i to na istovetan način- od srčanog udara, na ulici u Atini!

A reditelj Milan Jelić i glumac Predrag Bjelac sjećaju je se iz nekog “bivšeg života” svih nas, pamte magiju i tugu koje je nosio Rialdin lik dok su davne 1989. snimali “Čudnu noć”, film čija je sudbina mogla biti sasvim drugačija, a možda čak povesti i Rialdin život i karijeru u posve drugom pravcu…

Čitaj još:   VIC DANA: Mujo i kratko pamćenje... (foto)

– Izuzetno skromna i tiha, posvećena svom poslu, bez obzira na to što je već bila nevjerovatno popularna – opisuje glumicu Jelić. – Imala je neku tugu u očima i bila kao rođena za lik djevojke mladića koga je tumačio Peđa Bjelac, danas internacionalna zvijezda.

Todorović: Nevjerica

MILAN Todorović, producent budućeg filma, u jeku priprema za nastavak “Ludih godina”, ostao je šokiran i zatečen viješću o odlasku jedne od glavnih glumica, u potpunoj nevjerici.

– Poslednji put vidjeli smo se prije mjesec dana i vodili privatne razgovore, do prije dva dana kačila je klipove na “Fejsbuku” i sve je bilo u redu, ja se još nadam da vijest o smrti Rialde nije istinita – kaže Todorović.

Prije samo nedelju ili dvije, Bjelca je na RTS-u iznenadilo emitovanje te, ozbiljne porodične drame čudne sudbine – koliko je “Čudna noć” slavljena i uvažavana 1990. godine na otvaranju poslednjeg velikog, zajedničkog, istog jugoslovenskog pulskog festivala pred raspad zemlje, toliko je potom ostala skrajnuta i nevidljiva.

– Zagonetna i sijetna bila je Rialda, a takva joj je bila i uloga jer je mladić, koga sam tumačio, nije volio, ona je ostala trudna a on je imao drugačije planove, okrenuo se drugoj ljubavi, u liku Olivere Ježine. Takva je i ona bila, takvu je pamtim. Već je, čini mi se, imala isplaniran drugačiji put. Sreli smo se, mnogo docnije, bio sam gost u Londonu gde je, svestrana i obrazovana kakva je bila, imala razvijenu karijeru, a posle jednom i slučajno u Beogradu. Direktor fotografije isti Predrag Bambić imao ideju da napravi nastavak “Čudne noći”, scenaristkinja Maja Volk je pristala da napiše šta se dešavalo trideset godina kasnije, sreli smo se i sa Oliverom Ježinom… Sad, i ako bude bilo nekakvog tog nastavka, biće to “Čudna noć” bez Rialde...

izvor agencije

Čitaj još:   I zvanično RAZVEDENI: ZILHA i EDO Fetić okončali brak na sudu
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more