IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DETALJI NEZAPAMĆENOG POKOLJA: POZNATI TAJKUN UBIO ČETIRI POSLOVNA PARTNERA

Najnovije neslužbene informacije govore da je hicima iz automatskog oružja Branko Koloper, vlasnik šibenske firme “Matkol”, ubio četiri osobe.

Na ulicama Šibenika trenutno traje opsadno stanje nakon višestrukog ubistva koje je šokiralo cijeli grad. Najnovije neslužbene informacije govore da je hicima iz automatskog oružja, navjerovatnije kalašnjikova, ubijeno četvero ljudi. Naravno, šibenska policija poslala je sve raspoložive snage na teren i još tragaju za osumnjičenim ubicom, piše “Slobodna Dalmacija”.

Policija je demantirala da je ubica mrtav te je poslala važno saopćenje za građane.

– U vezu s navedenim događajima dovodimo mušku osobu koja se koristi osobnim vozilom marke Škoda Karoq, sive boje, registarskih oznaka ŠI-959-HF. Pozivamo građane da, u slučaju da primijete navedeno osobno vozilo, žurno dojave policiji lokaciju na brojeve telefona: 192; 022/ 347-139 ili 022/ 347-446. Upozoravamo građane da se ne približavaju vozilu, već da odmah obavijeste policiju – stoji u saopćenju.

Navodno je među ubijenima i Radojka Danek, stečajna upraviteljica. Nju i još dvije osobe ubio je, po, naravno, neslužbenim informacijama, Branko Koloper, vlasnik šibenske firme “Matkol”, koja je po gradu imala lanac pekara. Nakon što ih je izrešetao u šibenskom predjelu Ražine, Koloper je sjeo u automobil i odvezao se do Vodica, gdje je ispred trgovine “Djelo” ubio Tedija Slamića, izvršnog direktora trgovačkog lanca “Djelo”.

Po gradu se već odmah nakon što su mediji objavili da je došlo do ubistava, pronijela priča po kojoj je Koloper na sastanak u Ražine, ispred svog proizvodnog pogona, zvao stečajnu upraviteljicu Danek i Šparadu, koji je, navodno, trebao preuzeti neke nje

Čitaj još:   UHAPŠEN POZNATI POLITIČAR: Udario suprugu jer se nije dovoljno brzo skinula za ...

Nesretnu ženu je, očito, dovezao muž na mjesto sastanka, a kada je stigao i Šparada, umjesto da se dogovore, Koloper je zapucao iz kalašnjikova. Nakon toga se odvezao do Vodica, a tek se treba utvrditi da li je znao da će se tamo ispred svog dućana naći Slamić ili je i njega navukao na sastanak.

Neslužbene informacije govore da je Koloper smatrao Slamića odgovornim za propast svoje nekad uspješne firme. Kad je “Djelo” otvaralo lance svojih trgovina, Koloper je s vlasnicima dogovorio da će imati poslovnu saradnju na način da će trgovački lanac kupovati njegove pekarske proizvode. Cijela je priča dobro krenula, ali je onda došlo do problema i trgovački lanac više nije plaćao Koloperu isporuke. Dug se gomilao, a upućeni govore da je onda Koloper sa Slamićem dogovorio da dug kompenziraju u brašnu.

No, ispalo je na kraju da je brašno imalo veću cijenu nego završni pekarski proizvod pa se nakon nekog vremena ispostavilo da je “Matkol” dužan “Djelu” više od pola miliona kuna. Naravno, ovi su mu blokirali firmu, a nakon 120 dana, FINA je pokrenula stečaj zbog duga koji se popeo na 831.702 kune.

Nije to bio jedini dug “Matkola”, jer se pisalo nakon otvaranja stečaja da je dužan i Poreznoj upravi, OTP banci skoro tri miliona kuna, “Hrvatskim šumama”, “Tržnicama” Šibenik, Zavodu za javno zdravstvo, “Zelenom gradu” itd.

No, očito je da je Koloper smatrao da je “Djelo” odgovorno za početak njegove propasti. Nekad uspješna firma tako je dospjela pod pasku stečajne upraviteljice Danek. Posljednji članci objavljeni na lokalnim portalima govorili su o tome da je Skupština vjerovnika u julu 2019. godine, na prijedlog stečajne upraviteljice, odlučila da će na bubanj otići sva imovina, i to šest nekretnina, deset “Matkolovih” vozila, sva osnovna sredstva i tri rashladne vitrine.

Čitaj još:   TUGA DO NEBA: NA AHIRET PRESELIO RAMIZ NUKIĆ, sakupljač kostiju žrtava genocida u SREBRENICI... (foto)

Teško je sad nagađati i istraga bi nakon ovih ubistava trebala pokazati i utvrditi koji je bio motiv za ovaj, u šibenskom kraju nezapamćen zločin, piše “Slobodna Dalmacija”.

izvor: SB

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

HAOS Hrvatski branitelji zabranili Bajagi da održi koncert…

Na ovogodišnjim "Danima piva" u Karlovcu trebalo je da nastupi Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more