IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI TREND: Bosanci, kupuju stanove u Turskoj razlog je ovaj…(foto i video)

Zna se da svi u regionu vole tursko more, osim ljetovanja, pokrenut je još jedan trend, a to je prodaja i kupovina nekretnina, stanova diljem Turske…

SARAJEVO: BiH, Regija, vijesti, nedelja, 31.01.2021…00.59… NOVI TREND: Bosanci, kupuju stanove u Turskoj razlog je ovaj…(foto i video)

Najviše interesa građana BiH bilo je 2016. godine zbog dešavanja u Turskoj, kada su cijene enormno pale. I ove godine zainteresovanost je povećana.

Sarajka, Ajla Avdagić Karić, kupila je stan u Alanji, te u skorije vrijeme napušta BiH. Odlazi da živi u Tursku sa suprugom koji je u penziji. Razlozi zbog kojih se odlučila na kupovinu stana u Turskoj jesu prije svega gostoprimstvo, klima te niski troškovi života.

– Cijene života su minimalne u odnosu na Bosnu, možete da živite, porodica, moj muž i ja, možemo da živimo od nekih 400-500 eura. S obzirom da smo mi pušači, kutija cigara je tamo tri marke. U sred zime sam jela boraniju ili mahune, koje koštaju marku i pol, paradajz, krastavice, sve je to organski uzgoj, kaže Avdagić Karić, piše Oslobođenje.

Čitaj još:   ZILHA I EDIS SE SASTALI: Fetić napusti ZADRUGU kako bi vidio SUPRUGU, do ovoga je MORALO DA DOĐE ... (foto i video)

Koliko je Ajla platila dvosoban stan i šta sve dolazi uz kupovinu istog stana pogledajte u videu…

Bosanci i Hercegovci samo prošle godine su u Turskoj kupili nekoliko stotina stanova, a agencije za prodaju nekretnina u Istanbulu, Izmiru, Antaliji i drugim turskim gradovima doživljavaju pravi procvat. – Pročitajte više na: 

Prema nepotvrđenim informacijama, za kupce iz BiH u Turskoj postoje i određene olakšice.

Istanbul veoma poželjan za njihove klijente, a pogotovo je interesantan za one ljude koji namjeravaju slati djecu na fakultete….

izvor iBalkan.net / agencije