IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Putin je lopov, bijesni demonstranti na ulicama u 120 gradova Rusije…(foto i video)

Uprkos policiji koja je do sad uhapsila preko 400 ljudi, pristalice Navaljnog ne odustaju i prkose vlastima i Vladimiru Putinu…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 31.01.2021…13.59… Putin je lopov, bijesni demonstranti na ulicama u 120 gradova Rusije…(foto i video)

Pristalice Navaljnog najavili su proteste širom zemlje i to u najmanje 120 gradova.

Na snimcima koji se šire društvenim mrežama vide se stotine ljudi koji se okupljaju u brojnim gradovima, uzvikujući „Putin je lopov“.

Policija je od jutros uhapsila 419 ljudi, među kojima su i novinari.

Prošlog vikenda privedeno je 4.000 demonstranata.

Podsjetimo, Navaljni je priveden 17. januara, samo nekoliko trenutaka nakon što je iz Berlina sljetio u Moskvu, nakon višemjesečnog liječenja u Njemačkoj, kada je u avgustu 2020. godine otrovan nervnim agensom Novičok. Za trovanje je okrivio rusku vladu, što je Kremlj više puta demantovao.

Podsetimo, Navaljni je priveden 17. januara, samo nekoliko trenutaka nakon što je iz Berlina sletio u Moskvu, nakon višemjesečnog liječenja u Njemačkoj, kada je u avgustu 2020. godine otrovan nervnim agensom Novičok. Za trovanje je okrivio rusku vladu, što je Kremlj više puta demantovao.

Čitaj još:   PIJANA DJEVOJKA UJELA POLICAJCA: Patrola došla u ZG hotel, u automobilu nastao haos... (foto, video)

Navaljni je trenutno u pritvoru uoči sudskog ročišta, koje ga čeka 2. februara na kojem će sud odlučiti da li bi njegova uslovna osuda zbog optužbi za prevaru u slučaju pronevere 2014. godine trebalo da bude preinačena u zatvorsku kaznu.

Naime, zbog planiranih neodobrenih skupova u centru Moskve uvedena su brojna ograničenja. Tokom trajanja protesta biće uvedena ograničenja sve i kretanja za pješake, neke moskovske metro stanice su zatvorene, parkiranje je ograničeno, a prodavnice, tržni centri i restorani u blizini Lubjanskog trga zatvoreni.

Ruske vlasti pozvale su ranije građane da ne izlaze na proteste, koje su svi nadležni organi nisu odobrili.

Centar Moskve u oblasti Puškinskog trga i Tverske ulice blokirala je policija, javio je dopisnik Sputnjika sa lica mjesta.

Čitaj još:   Još šest godina neobuzdane moći... (foto, video)

izvor agencije

MOSKVA: SIJEVALE PESNICE NA TRIBINAMA, brutalna tuča navijača, “To je to, nema više…”

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je učešće na Svjetskom prvenstvu porazom Read more