IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KLUPKO SE ODMOTAVA: Znaju se kuće koje pretresa SIPA u Sarajevu, osumnjičen je i policajac… (foto)

Prema informacijama “Istrage”, SIPA u njihovim kućama traži dokaze koji bi se mogli povezati sa slučajem “Memić”…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 01.02.2021…10.19… KLUPKO SE ODMOTAVA: Znaju se kuće koje pretresa SIPA u Sarajevu, osumnjičen je i policajac… (foto)

Policajac Dupovac s ocem Alise Mutap dogovorio da pronađu Renault Clio koji nema veze sa događajem u kojem je stradao Dženan Memić. Hasan Dupovac za pronalazak automobila angažovao osobe koje nisu policajci.

U okviru istrage u predmetu ubistva Dženana Memića, pripadnici SIPA-e pretresaju kuću Zijada Mutapa i Hasana Dupovca, saznaje “Istraga”. Oni su, kako je potvrđeno u SIPA-i, već uhapšeni, piše “Istraga”.

Pretresi se vrše po naredbi Suda BiH, a na zahtjev Tužilaštva BiH. Kuća porodice Mutap nalazi se u ulici 13. jula na broju 4, dok se kuća policajca Dupovca nalazi u općini Hadžići, u ulici Dupovci 70.

Zijad Mutap je otac Alise Mutap koja je bila s Dženanom Memićem u noći kada je smrtno stradao u sarajevskom naselju Ilidža. Hasan Dupovac je pripadnik MUP-a Kantona Sarajevo koji je tada bio šef Odsjeka za saobraćajne istrage.

Čitaj još:   TUGA DO NEBA: UMRLICA A NA NJOJ BRAT I SESTRA ZAJEDNO... (foto)

Prema informacijama “Istrage”, SIPA u njihovim kućama traži dokaze koji bi se mogli povezati sa slučajem “Memić”.

Hasan Dupovac je, saznaje “Istraga”, u februaru 2016. godine dogovorio sa Zijadom Mutapom da se sastanu sa Senidom Demirovićem i Edvinom Avdićem te da od njih zatraži da pronađu Renault Clio zelene boje i za to im obećao novčanu korist. Istražitelji imaju informacije da je policajac Dupovac Demiroviću i Avdiću rekao da “po svaku cijenu pronađu automobil”, iako oni nisu istražitelji i iako taj automobil nema veze s krivičnim djelom.

Demirović i Avdić pronašli su traženi Clio i predali ga policajcu Dupovcu, a on ga je dalje predao istražnim organima, mada je znao da to vozilo nema nikakve veze s događajem u kojem je smrtno stradao Dženan Memić.

Izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more