IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIKA NAS JE PRAVIO BUDALAMA: Čas naplaćivao 60 eura, govori da smo glupi, debili i lijeni… (foto)

Vlasnik škole glume Miroslav Antić prijavio dobitak u 2019. godini od samo 37.000 dinara, iako je školu pohađalo 80 učenika koji su plaćali 60 eura i to mjesečno…

BEOGRAD: Srbija, Crna Gora, vijesti, ponedeljak, 01.02.2021…16.19… MIKA NAS JE PRAVIO BUDALAMA: Čas naplaćivao 60 eura, govori da smo glupi, debili i lijeni… (foto)

Škola glume „Stvar srca“ Miroslava Mike Antića (68), koji je uhapšen zbog sumnje da je silovao i seksualno zlostavljao učenice, godinama je poslovala nelegalno, a država je oštećena za milionski iznos!

Prema podacima Agencije za privredne registre (APR) Miroslav Mika Antić je prijavljivao simbolične prihode. Iako je njegova škola imala 80 đaka koji su plaćali 60 eura mjesečno, za 2019. godinu prijavio bruto dobitak i to prije oporezivanja od 37.000 dinara, državi je platio porez od samo 6.000 dinara za cijelu godinu!

Mika Aleksić je svoju firmu registrovao kao produkcijsku kuću, a ne kao obrazovnu ustanovu, pa samim tim proizilazi činjenica da on nije ni imao pravo da se bavi edukacijom djece. Ipak, on je to godinama nesmetano je i radio. Takođe, mogli smo da vidimo i da je te usluge papreno naplaćivao.

U prvi mah pojedini mediji su izvestili kako je Aleksić uzimao 60 eura za jedan čas, što nije istina.

– On je toliko novca uzimao od jednog učenika za cio mjesec, a individualne časove naplaćivao je 100 eura. To znači da je Miroslav mjesečno prihodovao minimalno 4.800 eura, odnosno godišnje preko 57.000, s obzirom na to da je imao 80 đaka, raspoređenih u tri grupe. Međutim, pare je, po svoj prilici, uzimao na ruke, bez uvođenja u knjige i, samim tim, njegovo poslovanje je bilo na crno. To pokazuju i podaci Agencije za privredne registre- kaže i to sagovornik Kurira upućen u ovaj slučaj:

Čitaj još:   Svečano otvorena “Novogodišnja priča” na Cetinju... (foto)

Glumica Đurđina Radić pričala je o cijeni školarine.

– Kod Mike sam išla sedam godina. Često sam eskivirala. Realno, veoma je upitno koliko je kvalitetno utrošeno vrijeme da poslije škole plaćaš 60 eura, da ti neko govori da si glup, debil, debeo i lijenj i pritom da urla ko iz mozga dok ti sve to govori – napisala je ona na Fejsbuku.

Tužilaštvo Nastavak istrage….

U Višem tužilaštvu u Beogradu vodi se istraga protiv reditelja i učitelja glume Miroslava Mike Aleksića zbog sumnje da je izvršio osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji nad šest učenica njegove škole, među kojima je i poznata glumica Milena Radulović, koja je svojom ispovešću šokirala Srbiju.

Mika Aleksić je uhapšen je 17. januara i od tada je u pritvoru. Na saslušanju je negirao izvršenje krivičnog dijela. Kako se pisalo, očekuje se da će policija tužilaštvu dostaviti nove krivične prijave koje su posle privođenja vlasnika škole glume podnijele njegove bivše učenice…

Čitaj još:   TREBATE ISPROBATI I VI: Da li je moguće izbjeći hrkanje? Donosimo vam nekoliko korisnih savjeta... (foto, video)

Dešavanja u regionu za regionalni portal iBalkan.net prati ADNA Bojadžić

izvor Kurir.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more