IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjednik Crnogorske kulturne mreže Damjanović ispred palate “Srbija”: Dalje ruke od naše države! (foto i video)

 Aleksandar Damjanović poslao je video poruku iz Beograda…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 03.02.2021… 20.56… Predsjednik Crnogorske kulturne mreže Damjanović ispred palate “Srbija”: Dalje ruke od naše države! (foto i video)

“Poštovani građani Crne Gore, pozdrav iz Beograda. Nalazim se tačno ispred palate “Srbija” i došao sam da u ime svih građana Crne Gore, da onim političkim stukturama u Beogradu koji žele, od Crne Gore da naprave drugu Republiku Srpsku pošaljem poruku – dalje ruke od naše države.

Takođe, želim da im pošaljem poruku dalje ruku od građanske Crne Gore. Takođe im šaljem poruku dalje ruke od crnogorskih svetinja. Puštite nas da koračamo evropskim putem napretka i prosperiteta. Svi oni koji misle da će sa onim satelitima koji se nalaze u Crnoj Gori uspjeti da organizuju novu Podgoričku skupštinu i da pokore našu državu, u velikoj su zabludi.

Crna Gora će i ovoga puta, kao što je to bilo kroz istoriju, izaći kao pobjednik. Vi ste ovđe u Beogradu organizovali jedan sraman čin, paljenje crnogorske zastave.

Tim činom ste prvenstveno pljunuli u lice državi Srbiji i pljunuli ste na one žrtve, na one Crnogorce koji su svoje živote dali na Mojkovačkoj bici.

Razumijem donekle i vašu ljubomoru na napredak i put prosperiteta Crne Gore. Takođe donekle mogu i da razumijem opčinjenost pojedinih visokih državnih funkcionera Republike Srbije likom i djelom Mila Đukanovića, ali ne razumijem umiješanost države Srbije u dešavanja u Crnoj Gori.

Čitaj još:   ''SUDIJE IZ KINDER JAJA''

Takođe ne mogu da razumijem da se visoki državni funkcioneri Srbije miješaju u lokalne izbore u našem Nikšiću. Šaljem vam poruku odavde dalje ruke od Nikšića, jer će u Nikšiću velikosrpski nacionalizam ubjedljivo izgubiti na predstojećim lokalnim izborima.

Crna Gora je, kao što sam i rekao izlazila kao pobjednik iz mnogo jačih bitaka, izaće i iz ove. Crna Gora neće nikad biti projekat tri velike srpske države. Na kraju, želim vam poručiti da možemo da gradimo bratske i prijateljske odnose, ali prvenstveno poštujući jedni druge, nemiješajući se jedni drugima u unutrašnjost, jer mi moramo da isto uređujemo našu državnu kuću i moramo da koračamo onim putem kojim smo krenuli 2006.godine, jer i vi sami znate da je 21.maj kako nama u Crnoj Gori praznik, tako i vama u Srbiji. I budite sigurni da će se crnogorski orao slobodno vijoriti na Ist Riveru i da mu nikad neće biti odsječena krila kao što je to bio slučaj nekoliko navrata kroz istoriju.

Ima jedna narodna poslovica ili izreka, koja kaže: “tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga al’ zube polomi”. Živjela Srbija i nek je vječna Crna Gora!” , riječi su Damjanovića u video poruci.

Čitaj još:   ADNAN Čirgić: Crnogorski jezik, nacija, tradicija, su meta u koju se puca rafalno, ratnim intenzitetom... (foto, video)

izvor CdM. me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more