IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK U SREBRENICI: Djeca u Potočarima ne dolaze u školu zbog problema sa… (foto)

Roditelji djece Prve osnovne škole Srebrenica u Potočarima u otvorenom pismu direktoru navode kako duže od tri sedmice u ovoj školskoj godini djeca ne pohađaju nastavu zbog problema sa…

SREBRENICA: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 03.02… 10.59… ŠOK U SREBRENICI: Djeca u Potočarima ne dolaze u školu zbog problema sa… (foto)

“Taj problem traje još od prošle školske godine, tačnije od marta 2020., i nije se pojavio sedam dana prije zimskog raspusta, kako vi tvrdite u istim vašim izjavama…

Bezbroj puta smo ukazivali na probleme u ovoj školi, počevši od neuslovnih učionica u kojima borave djeca, nedostatka fiskulturne sale, do posljednjeg problema s grijanjem…

Slali smo dopise, zahtjeve, o tome vas je isto i redovno obavještavalo i rukovodstvo ovog odjeljenja, ali vi ste to isto vješto ignorisali i sve se završavalo na praznim obećanjima. Zašto“, pitaju se roditelji u pismu.

Navedeno je kako se reaguje tek onda kada roditelji izgube strpljenje i protestima traže ono što je normalno u svakoj drugoj školi u 21. stoljeću, a to su normalni uslovi za rad, stjecanje znanja i boravak djece koja su budućnost ovog grada i države Bosne i Hercegovine.

Čitaj još:   MILE DODIK, LUPA PO SRBIJI: Ruski ambasador na svečanosti povodom Dana državnosti BiH...

“Ali, očigledno je da vama i nije toliko stalo do budućnosti 140 učenika ovog odjeljenja, 140 novih inženjera, učitelja, nastavnika, profesora, pravnika, ekonomista, menadžera, a vi svojim ponašanjem stojite na putu da oni to i postanu. Natjerali ste nas da na ovakav način tražimo prava za našu djecu. Zar je previše to što tražimo”, ističu, između ostalog, roditelji.

Pozvali su na podnošenje ostavke ukoliko se zadaci ne mogu obavljati na primjeran način.

Dajemo vam prostor da nam kažete zbog čega se manipuliše djecom i nama roditeljima? Obrazovne institucije trebaju pružati zaštitu i sigurnost djeci, a ne skrnaviti njihovu sadašnjost, a šta tek onda da očekujemo u budućnosti?

Bahatost i ponašanje slično vašem? Zapitajte se! Mi više nemamo strpljenja“, zaključili su roditelji djece koja pohađaju nastavu u područnom odjeljenju Prve osnovne škole Srebrenica u Potočarima.

izvor agencije AA

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more