IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Cikotić: URA ekstremnoj desnici omogućila da DIKTIRA političke procese u CRNOJ GORI

Primitivna nacionalističko-prostačka hajka na studentkinju Fakulteta političkih nauka Milijanu Krivokapić najbolja je slika društvenog ambijenta stvorenog nakon političkih promjena koje nam je podarila pomiriteljska URA, poručila je predsjednica Foruma mladih SDP-a Amina Cikotić.

“Ovaj slučaj samo je jedan u nizu kleronacionalističkih ispada koji nam se u kontinuitetu dešavaju nakon što je građanska URA ekstremnoj desnici omogućila da postane vlast i da dominantno diktira političke procese u Crnoj Gori. Milijana Krivokapić je, dakle, jedna od žrtava novog političkog mejnstrima koji se nevješto pokušava prodati kroz koncept navodnih promjena, a u stvari je ništa drugo do duboka socijalna i politička regresija koja vuče cijelo društvo nazad u vrtlog nacionalizma i opšte primitivizacije javnog diskursa”, porčila je Cikotić.

Cikotić ističečinjenicu, da niko iz vlasti nije osudio ove napade zbog kojih se jedna mlada osoba zbog svojih političkih stavova opravdano osjeća ugroženom, niti policija pod novom vlašću ima namjeru da išta uradi po ovom pitanju.

Čitaj još:   Andrija NIKOLIĆ- DPS: Izbor “eksperata”, ukazuje Abazović želi da se stručni tim za reviziju ugovora sa SPC nikad i ne formira... (foto, video)

“Dok društvo tone u sve veće podjele, netoleranciju i jezik mržnje, dok nam se druga država brutalno i otvoreno miješa u naše izbore, tzv. građanski dio ove vlasti nam govori kako će oni da izvrše pomirenje i da ništa ne brinemo tj. da budemo relaksirani”, navodi u saopštenju.

Osvrnula se napolitičku situaciju u zemlji komentarišućiodsustvo reagovanja aktuelne vlasti po pitanju slučaja Miljane Krivokapić.

izvor: portalanalitika.me

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more