IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Fatić, dr Hadrović i prof. dr Došljak: Do kraja razobličili aktuelnu beransku vlast… (foto)

Sjednica Savjeta za davanje naziva naselja ulica i trgova u Beranama je do kraja razobličila aktuelnu beransku lokalnu vlast da je u pitanju građanski, multietnički i evropski koncept Crne Gore i Berana, navodi se u saopštenju koje potpisuju Bogdan Fatić poslanik DPS u Skupštini Crne Gore, dr Faka Hadrović i prof. dr Draško Došljak…

BERANE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak,05.02.2021…19.56… Fatić, dr Hadrović i prof. dr Došljak: Do kraja razobličili aktuelnu beransku vlast… (foto)

U Savjetu, čija uloga je precizno definisana, kao skupštinskom radnom tijelu, su zastupljeni predstavnici partija beranske lokalne vlasti (SNP-DF-Demokrate): Goran Kiković, potpredsjednik SO Berane (DF), Petar Labudović, odbornik (SNP), Miloš Raković (Demokrate) i Zoran Milović, a u ime Demokratske partije socijalista u Savjetu su: Bogdan Fatić, dr Fahrudin Hadrović i prof. dr Draško Došljak.

“Zbog pokušaja iznošenja neistina od strane aktuelne lokalne vlasti u Beranama i dijela članova Savjeta koji su izabrani od strane vladajućih partija, ovim putem želimo da upoznamo kompletnu javnost sa činjenicama i detaljima sa same sjednice…

Na sjednici Savjeta, na kojoj se glasalo o prispjelim prijedlozima, bili su prisutni svi članovi Savjeta, a zapisnik je vodila pravnica iz skupštinske službe Jasmina Đukić.

Nas trojica, članovi Savjeta u ime Demokratske partije socijalista smo jasno i nedvosmisleno upozorili predsjednika Savjeta i sve članove da dio prispjelih prijedloga nije u skladu sa članom 10 važećeg Zakona o spomen- obilježjima. Međutim, i pored našeg insistiranja, predsjednik i članovi Savjeta iz beranske aktuelne vlasti, koji su izabrani od strane SO Berane, su pristupili glasanju spornih prijedlozima, koji, ističemo, nijesu u saglasju sa aktuelnim Zakonom.

Pomno smo pratili i vodili lične zapisnike, a vjerujemo da neće i ne smije biti krivotvoren zvanični zapisnik, o načinu glasanja po svim, pa i ovim nezakonitim prijedlozima. Neki od prijedloga koji su bili u skladu sa istim Zakonom i u saglasju sa tradicijom Berana i Crne Gore su donijeti iste i jednoglasno, a neki su većinom glasova i odbijeni.

Čitaj još:   TEŠKA HAVARIJA na putu Žabljak- Đurđevića Tara, povrijeđeno više osoba, vozilo sletjelo s puta... (foto)

Među spornim prijedlozima koji su dostavljeni Savjetu, čija uloga i rad su precizno definisani, od strane Monarhističkog pokreta i NVO Srpski kulturni centar „Župan Prvoslav“ po kojima, eventualno, treba da nose nazive neke od beranskih ulica, nalaze se imena iz četničkog pokreta, saradnika okupatora u Drugom svjetskom ratu i presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Niti lično, niti porodično, niti partijski nijesmo mogli, željeli, niti htjeli da podržimo ovakve prijedloge, jer lično i partijski baštinimo vrijednosti antifašističke, multinacionalne, multivjerske i evropske Crne Gore.

Licemjerna i ponižavajuća „naknadna pamet“ od strane predsjednika Opštine Dragoslava Šćekića, predsjednika Skupštine opštine Berane Novice Obradovića, OO Nove srpske demokratije, kao i pojedinih članova Savjeta iz vladajućih partija za odluke koje su, sa razlogom, uznemirile crnogorsku i regionalnu javnost.

Za ovakve odluke nema, niti smije biti opravdanja, već samo može uslijediti osuda. Tu osudu su morali saopštiti članovima svojih partija koji su ih predstavljali u Savjetu, prije, ili nakon sjednice. Ovako su samo potvrdili kakvo Berane i Crnu Goru žele”, navodi se u saopštenju.

Čitaj još:   BS: JUČE PLJEVLJA DANAS BERANE, NE ZATVARAJTE OČI PRED NACIONAL- ŠOVINIZAM... (foto)

Bogdan Fatić, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Dr Fahrudin – Faka Hadrović

Prof. dr Draško Došljak

izvor Standar.co.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more