IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS U TUZLI: Pronađen mrtav muškarac, policija uhapsila jednu osobu… (foto)

Četrdesetdvogodišnji muškarac inicijala S. S. pronađen je mrtav s ubodnom ranom u tuzlanskom naselju Kojšino, a policija je uhapsila jednu osobu koja se može dovesti u vezu s ovim događajem…

TUZLA: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 05.02.2021… 10.56… UŽAS U TUZLI: Pronađen mrtav muškarac, policija uhapsila jednu osobu… (foto)

Kako je kazala glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić, sinoć oko 21:35 sati Policijskoj stanici Centar prijavljeno je da u naselju Kojšino u Tuzli leži nepoznata osoba bez znakova života.

“Izlaskom patrole na mjesto događaja potvrđeni su navodi prijave, a provjerama je utvrđeno da se radi o S. S., rođenom 1979. godine, iz Tuzle. Dolaskom dežurnog ljekara Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli je konstatovana smrt navedenog i ubodna rana u predjelu grudnog koša, a tačan uzrok smrti će biti poznat nakon što se poduzmu sve potrebne službene mjere i radnje”, navela je Kapidžić.

Čitaj još:   POLICIJA CRNE GORE PRIVELA POLITIČARA IZ RS STANIVUKOVIĆA: Nalazi se na saslušanju, učestvovao u … (foto)

Dodala je da je uhapšena jedna osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem.

Glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović je precizirao da je tijelo muškarca pronađeno u dvorištu kuće, istaknuvši da će uhapšena osoba nakon kriminalističke obrade biti predata u nadležnost te pravosudne institucije, gdje će biti ispitana.

“Izdata je naredba za tjelesni pregled i nalaze krvi i urina osobe koja je lišena slobode. Danas će biti izdata naredba za obdukciju tijela preminulog, kao i naredbe za druga potrebna vještačenja”, dodao je Arnautović, ocijenivši događaj kao ubistvo.

Na mjesto događaja je izašao i dežurni kantonalni tužilac koji rukovodi uviđajem, a obavljaju ga službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK.

Izvor agencije