IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Živković: NEKI NOVI SRBI?!

Raspolućeno crnogorsko nacionalno biće je naše tužno i tragično istorijsko nasljeđe. Velikosrpska asimilacija Crnogoraca i svega vrijednog crnogorskog, nije od juče, dugo to traje.

Piše: Miodrag Živković

Ali o tome danas ne želim pisati jer su svi ti koji su se donedavno osjećali Srbima u Crnoj Gori, dobro znali da su sinovi i kćeri ove zemlje.

Danas želim nešto više reći o ovim novovjernicima i novosrbima koji tako vjerno služe velikosrpskim hegemonističkim interesima, satirući domovinu svojih predaka, koji većinski nijesu bili ono što su danas njihovi potomci.

Svi oni su se…

– Izlegli iz svetosavskog inkubatora Srpske crkve u posljednje tri decenije, gdje su odgajani i podizani na neistinama o svom porijeklu i istoriji svoje rođene zemlje;

– Lako uhvatili u mreše neistina kojima su obasipani usled nedovoljnog obrazovanja i deficita u emancipaciji;

– Lako naučili da nijesu ono što jesu i nažalost da najviše preziru i mrze svoje pravo porijeklo, svoju istoriju, zemlju svojih predaka i sve one koji drugačije od njih misle;

– Opredijelili da budu dio šireg, jačeg i većeg “Srpskog sveta”, sa Vučićem kao predsjednikom svih Srba, gdje god oni bili i Srbijom kao matičnom državom u kojem “svetu” nema, nekada njihove Crne Gore;

Čitaj još:   STRAŠNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA: Poginuo u sudaru šlepera i automobila... (foto)

– Veoma lako opredijelili da svetosavska Srpska crkva bude centar njihovog kvaziduhovnog svijeta;

– Odlučili da svim sredstvima i na sve načine uz pomoć Srbije i njenih predvodnika u Crnoj Gori, čine sve na razgradnji ove zemlje do njenog nestajanja i konačnog pripajanja “Srpskom svetu”.

Na svu sreću u Crnoj Gori žive i neki drugi, oni pravi i istinski Srbi, normalni vjernici koji Crnu Goru doživljavaju svojom jedinom i matičnom državom i žele je sa svima ostalima koji u njoj žive, izgrađivati kao moderno evropsko i građansko društvo.

Neko će mi možda zamjeriti što se bavim ovom temom, što pravim razliku među Srbima, ali ne marim za takve primjedbe. Važno je shvatiti da su pravi građanski Srbi, sastavni dio i bogatstvo ove zemlje, a ovi velikosrbi, novosrbi, novovjernici njeni najveći protivnici.

I kao što legenda kaže da “đavo bježi od krsta”, ovi o kojima sam danas pisao bježe od one parole, koje se nikada ne smijemo odreći, “Smrt fašizmu – sloboda narodu”.

(Autor je bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore. Tekst je preuzet s njegovog Fejsbuk naloga)

izvor: Portal analitika

Čitaj još:   "Pregleda dana" na Newsmax Adria: Ako je zaista ugrožen šef države, kako je tek ostalima... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more