IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PAZARSKI POSEDAK II- SANDŽAČKA PJESMA OTVARA DUŠU… (foto)

Da budemo bliži jedni drugima, da dio duše Sandžaka prenesemo pjesmom u vaše domove širom dunjaluka gdje god su vas vjetrovi sudbine odnijeli, da vas razveselimo i uljepšavamo vam maker jedan dan u tudjini zadatak je ekipe koja realizuje Pazarski posedak.

Pazarski posedak se emituje na internetu i isključivo tamo, snimamo ga mobilnim telefonom, nema glomaznih režija mada je i za realizaciju ovakovog jednog programa potrebno zaista dosta ljudi kako bi sve funkcionisalo na pravi način, nema skupocjene tehnike i praktično se dovijamo kako znamo i umijemo da ono što stiže do vas izgleda pristojno. I sve na volonterskoj bazi iz čiste želje da vam pokažemo da mislimo na vas, da ste uvijek u našim i mislima i djelima i barem ovako pjesmom pokušamo da vas razveselimo.

Ovog vikenda, tačnije u subotu od 21 sahat pred vama su bili majstori pjesme Lemi Alić koji svojim glasom ocrtava duh čaršije, onog lijepog boemskog šehera i koji je istinska legenda urbanog sevdaha ove pazarske kaldrme, zatim Sejo Omerović koji je dao svoj maksimum pokazujući fenomenalne glasovne sposobnosti ali i osjećajnost u interpretaciji a njih su na svojim instrumentima pratili Esad Turković koji je prebirao po dirkama harmonike

i Smail Aljković – Neno koji je davao ritam udarajući darbuku. Tu je naravno bio i Bute Pazarac, dio mozaika Pazarskog posetka koji je nezamenjiv i koji, osim što je čitao poruke koje ste nam slali, a stigao ih je rekordan broj, i svojim glasom doprinosio da pjesme dobiju na snazi.

Ovo je prilika da se zahvalimo svima onima koji nam daju podršku i koji nam priskaču u pomoć kako bi smo realizovali jednu ovako sjajnu ideju. Prije svih Kulturni centar Novi Pazar na čelu sa Huseinom Memićem Belim koji nam je velikodušno otvorio vrata ove institucije u kojoj realizujemo Pazarski posedak jer je zbog odvratnih epidemioloških mera neizvodljivo da budemo u nekom etno obojenom restoranu,

zatim firmi “Sve pod sač” legende novopazarskog boksa Sulejmana Ćura Dervišnurovića i njegovog nasljednika Jasmina koji su uvijek tu za nas sa svojim nadaleko čuvenim mantijama i pitama, Roštilj “Beko” vlasništvo sjajnog čovjeka Beka Huseinovića koji je imao tu sreću da mu Allah da nafaku i materijalno ali i još million puta vrijednije dao mu je halal djecu sa kojima Pazarski posedak fantastično saradjuje i praktično se u dvije riječi sporazumemo,

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Bolna sudbina pretučenog DEMIRA kome ŽIVOT VISI O KONCU: U NEDELJU DANA OSTAO BEZ OCA I MAJKE... (foto)

ove subote , a mislim i svake naredne, sa nama je bila i poslastičarnica “Hani” vlasništvo Rifka Hanića koji prave najbolje torte za svadbe, rodjendane i svakakve druge svečane prilike, hiljadu puta bolje nego bilo gdje na drugoj strani, u ovoj poslastičarnici je najbolji sladoled, najbolji kolači jer sa Rifkom saradjujemo godinama na različitim humanitarnim i drugim akcijama i apsolutno stojim iza svake napisane riječi , sa nama je i Fata Fetahović volonter iz Tutina ali i majstor za izradu najrazličitijih poslastica za svečanosti ,

prijeme i razne druge dogadjaje, zatim Rade i Bake, legendarni dvojac kada je ozvučavanje u pitanju, jer da bi se bolje i razgovetnije čuli oni su nam namontirali mikrofone sa pratećom opremom i stvar je bila mnogo bolja, i napokon Volonteri Novi Pazar, oni pravi koji odrade hiljadu stvari i pomognu da sve skockamo kako treba i da subotom tačno u 21 sahat pjesmom udjemo u vaše domove i što je još važnije u vaša srca i duše.

I onda krene red pjesama, red vaših poruka i želja, pa se trudimo da vam udovoljimo, otpjevamo vašu pjesmo, čestitamo pjesmom nekom rodjendana, nekom dolazak, zahvalimo se svima koji su u tudjini i na bilo koji način pomažu svoje u zavičaju.

Gost ovog posedka bio je Edin Dazdarević Volonter sa velikim V, koji je poselamio sve naše ljude i one koji udruženju Volonteri Novi Pazar pomažu u ogromno broju humanitarnih i drugih akcija koje su od svog formiranja sproveli u djelo.

Bilo je prelijepo veče. Desilo se u njemu ono što smo i najviše željeli da budete sa nama ma koliko daleko bili, da vas razgalimo pjesmom, pomalo šalom, Butetovim kroz djozluke krupnim očima i nemoći da stigne da pročita sve poruke koje idu kao na filmaskoj traci, da vas zvucima harmonike i darbuke vratimo nekim vašim sijelima koja pamtite i koja su nekada bila bolja nego svadbe danas, da vas ugostimo u Pazarskom posjetku zajedno sa svim vašim i našim prijateljima.

Čitaj još:   IVAN Vuković: Degutantno je da se tuže oni koji su pritekli u pomoć u katastrofalnom zemljotresu- ČAST i BRUKA žive dovijeka... (foto)

Hvala vam na povjerenju i hvala što ste uz nas.

Sljedeće subote, inšallah, sa nama će biti virtuoz na harmonici Hajran Djekić sa svojom ekipom i nadam se da će te ponovo biti uz nas a mi vam garantujemo još jedno veče za nezaborav.

Na kraju našeg posedka ekipa koja je organizovala ovaj spektakl je tortu poklon od naših prijatelja iz Hani poslasticarnice odnijela do Hirurškog odeljenja.

Zbog prirode posla nismo se videli sa doktorima i osobljem na tom odeljenju, pa smo tortu ostavili u lekarskoj sobi.

Živi nam i zdravi bili gdje godi bili draga naša braći i sestre.

I za kraj samo jedna porukica koja nam stiže iz daleke Amerike:

Zekic Suad-Cuko • 1:50:03 -Sellam iz Chicaga za legende i sve koji prate

Fes produkcija-Feša Karišik i Senko Župljanin

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more