IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRESELILA NA AHIRET HEROINA SREBRENICE: Fikreti Handžić, zlotvori su joj ubili muža i pastoraka… (foto)

Na mjesnom mezarju Šečimići, zaseoka Osmača, dvadesetak kilometara od Srebrenice, klanjana dženaza i obavljen ukop majke Fikrete Handžić, koja je iznenada preminula u 61. godini i kojoj su tokom genocida u Srebrenici ubijen muž Husein, pastorak Samed i desetine bliže familije…

SREBRENICA: BiH, vijesti, nedelja, 07.02.2021…20.26… PRESELILA NA AHIRET HEROINA IZ SREBRENICE: Fikreti Handžić, zlotvori su joj ubili muža i pastoraka… (foto)

Dosta je majki Srebrenice, koje su otišle sa ovog dunjaluka i koje neće imati koga ostaviti iza sebe i koje nisu imale svojih najmilijih da ih spuste u kabure.

Na sreću, majku Fikretu u kabur su spustili njeni sinovi Hakija, Nezir, Esad i Ramiz.

Dženazu su predvodili Almir ef, Suljkanovi i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Damir ef. Peštalić. Opraštajući se od rahmetli Fikrete, Peštalić je kazao da ona žena za primjer drugima.

Poznavao sam majku Fikretu.

Bila je heroina. Bez muža Huseina, s nejakim sinovima Hakijom, Nezirom, Esadom, Ramizom i kćerkom Alijom, među prvima vratila se u rodne Osmače.

Čitaj još:   ZEMLJE KOJE IMAJU NAJMANJE UMRLIH OD KONONAVIRUSA: Evo kako im to uspjeva... (foto)

S mukom je svoju djeci izvela na pravi put, koji su osnovali svoje porodice, a Fikreta je dočekala da njena djeca rode joj dvanaest unučadi – kazao je ef. Peštalić.

Fikreta Handžić, nije iskazala mržnju

Oni koji su poznavali rahmetli majku Fikretu, kažu da je živjela životom jedne muslimanke, prave muslimanke.

Pored svega što je preživjela i doživjela nikada se nije žalila i nikada nije iskazala i na njoj se nije mogla primijetiti nekakva mržnja ili nekakva osveta prenose bh printani mediji…

izvor iBalkan.net / agencije