IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HEROJ ODBRANE MOSTARA: Simbol čistoće naše borbe, je Semir Drljević LOVAC, Irmi Baraliji smeta ratna prošlost ? (foto i video)

Predsjednik Prve mostarske partije (PMP) Semir Drljević Lovac heroj je odbrane Mostara, kao takav poznat je široj bh. javnosti nego kao političar…

MOSTAR:BiH,vijesti,utorak, 09.02.2021…13.56…HEROJ ODBRANE MOSTARA: Simbol čistoće naše borbe, je Semir Drljević LOVAC, Irmi Baraliji smeta ratna prošlost? (foto i video)

Na Facebook stranici ove stranke objavljen je video, razgovor i to između Drljevića i Adele Gosto, vijećnice Prve mostarske partije, u kojem se govori o izborima u Mostaru, izboru gradonačelnika, odnosu PMP-a i BH bloka.

Još pred izbore PMP nailazi na otpor Naše stranke, potpredsjednice Irma Baralija tada pred predstavnicima NS-a, SDP-a i PMP-a kazala da ima problem s ratnom prošlošću heroja odbrane Mostara Semira Drljevića Lovca i da PMP-ova podrška smeta Našoj stranci, pojasnila je Gosto u tom videu.

– Ja sam joj odmah rekao- nemoj se sekirati, nemamo ni mi nikakvih simpatija prema Našoj stranci- ispričao je Lovac.

Gosto u tom razgovoru naglašava da od samog starta iz Naše stranke degradiraju PMP i ne žele podršku jer misle da im može naštetiti na izborima zbog ratne prošlosti njenih članova i Lovca.

Čitaj još:   BEOGRAD U NEVJERICI: Kosovo dobilo američku donaciju od 55 oklopnih vojnih vozila... (foto i video)

Semir Drljević Lovac rođen je 1963. u Mostaru. Odlikovan je najvišim priznanjem u Armiji Republike Bosne i Hercegovine- Zlatni ljiljan koji je dobio 1994. kao pripadnik 41. slavne motorizovane Viteške brigade.

Ovog ratnog komandanta odbrane Mostara stanovnici tog grada poznaju po ratnim zaslugama, a šira bh. javnost možda ponajbolje po snimku iz Pariza 9. maja 1995. godine.

Cijeli antifašistički svijet u Parizu je tada aplaudirao BiH. Tog je dana Bosna i Hercegovina prvi put u svojoj historiji dobila prvi i to poziv da učestvuje u vojnoj paradi povodom Dana pobjede nad fašizmom. Semir Drljević Lovac, čovjek koji je nosio zastavu tokom defilea bio je upravo heroj odbrane Mostara i Bosne i Hercegovine.

Bila je to zastava pod kojom su najbolji sinovi branili Bosnu i Hercegovinu i dokazali čistoću svoje borbe. Armiji RBiH je ovim događajem prvo u Parizu priznata čistoća naše borbe i članstvo u antifašističkoj porodici…

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more