IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: Očekuju se padavine u cijeloj zemlji… (foto)

U Regionu kao i i većem dijelu BiH jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u južnim i jugozapadnim dijelovima, a na planinama i sa slabim snijegom…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti, srijeda, 10.02.2021… 09.56… VRIJEME DANAS: Očekuju se padavine u cijeloj zemlji… (foto)

Do 16. februara prognozira se nestabilno vrijeme praćeno padavinama širom zemlje. Do 10. februara biće toplije od uobičajenog za ovaj period godine. 

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -2 stepena, Gradačac, Ivan-sedlo i Sanski Most 5, Tuzla 6, Livno 7, Bugojno, Drvar, Jajce i Zenica 8, Grude i Sarajevo 9, Bihać 10, Mostar 11, Stolac 12 i Neum 14 stepeni Celzijusa.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 931 milibar, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim dijelovima.

Tokom dana, padavine se očekuju i u ostatku zemlje. U večernjim satima, sa srijede na četvrtak, padom temperature, kiša će u višim područjima prelazit u susnježicu i snijeg. Intenzivnije padavine, uglavnom u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne.

Čitaj još:   HOROR SCENE: Rijaliti mora prestati s emitovanjem (foto i video)

Vjetar jak južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu i sjeveru do 17 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

srijeda 10.02.2021. godine
Biometeorološka prognoza je loša. Opšta slika će se a to je pogoršavati sa odmicanjem dana, uz padavine i osjetniju promjenu u pogledu kakve se očekuju temperaturne prilika. Tokom poslijepodneva, pod uticajem smo i sjevernog strujanja i većeg sadržaja vlage u zraku, osjet hladnoće također će se pojačati, pa bi i tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogle biti izraženije, Preporučljivo je povesti računa o prikladnom odijevanju ali i kao umanjiti aktivnosti, naročito sa večernjim satima…

Izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more