IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJAVLJENA 436 SVJEDOKA U MIKINU KORIST: Advokat tvrdi, Aleksić je lošeg zdravlja, da jedva čeka na se pojavi na sudu… (foto)

Najavljeno da se non stop ljudi sami javljaju da budu svjedoci…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 11.02.2011… 15.56… NAJAVLJENA 436 SVJEDOKA U MIKINU KORIST: Advokat tvrdi, Aleksić je lošeg zdravlja, da jedva čeka na se pojavi na sudu… (foto)

Nije tačno da će odbrana predložiti da se u istrazi sasluša 200 svjedoka, već je taj broj mnogo veći.

Do sada se ponudilo čak 436 svjedoka, koji imaju saznanja o tome šta se Miki Aleksiću stavlja na teret i koji hoće da svijedoče.

Ovo kaže Zoran Jakovljević, advokat Miroslava Mike Aleksića, koga je do sada ukupno osam djevojaka optužilo za silovanje i seksualno zlostavljanje u njegovoj školi glume “Stvar srca”.

Poslije Milene Radulović, Ive Ilinčić i četiri učenice koje nisu željele da im se otkriva identitet, u utorak su u Višem tužilaštvu u Beogradu saslušane još dvije djevojke, su se naknadno prijavile Aleksića za seksualno zlostavljanje. One su ispričale šta su doživljavale na Aleksićevim časovima.

Nakon njih biće saslušane i tri djevojke, koje će imati status svjedoka, a koje su se takođe naknadno prijavile policiji, nakon što je objavljeno da je istog a tog nekadašnjeg učitelja zbog silovanja prijavila Radulovićeva.

Čitaj još:   TAJNA BOLNICE NA SAJMU: Ovo je prava istina o HRANI koju dobijaju pacijenti... (foto)

Tužilaštvo je procijenilo da su i one doživljavale neprijatnosti na časovima, ali da to nije bilo te težine da bi bile oštećene.

Miku Aleksića zasada tereti osam djevojaka,od kojih je jedna maloljetna. On je ranije u tužilaštvu negirao optužbe navodeći da nikoga nije napastvovao.

Njegov branilac kaže da mu se krše osnovna prava, jer u pritvoru uopšte ne dobija spise iz istrage i ne može da sprema odbranu, pošto ne zna šta je ko od oštećenih rekao i za šta ga optužuje:

“Aleksić jedva čeka da iznese svoju odbranu, samo da mu zdravlje to dozvoli, jer je cijele prošle nedelje imao visok nivo šećera”, naveo je on i dodao:

“Sud odbrani nije dozvolio da Aleksiću u pritvor dostavimo zapisnike i dokaze koje smo dobili iz tužilaštva”, kaže Jakovljević.

“Obrazloženje sudije za prethodni postupak je da ne zna kako da se i sve postupi, jer o tome ništa ne piše u Zakoniku o krivičnom postupku, a predmet se vodi kao tajan”, zaključio je on.

Dešavanja u regionu za rergionalni portal iBalkan.net ADNA Bojadžić

Čitaj još:   VIC DANA: Mujo i Suljo u prolazu ispred kafića u kome je izbila tuča... (foto)

Izvor Mondo/Novosti

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more