IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

METEOROLOG KOME SVI VJERUJU: Najavio preokret, i promjene strujanja, od sutra slijedi… (foto)

Za par dana nanovo ide period natprosječne toplote, malo kiše može pasti u krajem dana, generalno, trenutni izračuni ne podržavaju veće padavine pa je pred nama većinom suh period…

SARAJEVO:BiH, Putovanje, vijesti, ponedeljak,15.02.…11.32…  METEOROLOG KOME SVI VJERUJU: Najavio preokret, i promjene strujanja, od sutra slijedi…” (foto)

METEOROLOG NEDIM SLADIĆ NAJAVLJUJE NOVI PREOKRET: “Dolazi do promjene visinskog strujanja, od sutra slijedi…”

U utorak će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Od sutra slijedi postepeno popuštanje hladnoće, a hladni val završava, jer dolazi do promjene visinskog strujanja sa sjevernog i sjeveroistočnog na zapadna i jugozapadna, najavio je meteorolog Face TV-a Nedim Sladić.

Od 17. februara ponovo period natprosječne toplote. Malo kiše može pasti u srijedu krajem dana. Generalno, trenutni izračuni ne podržavaju veće padavine pa je pred nama većinom suh period.

Čitaj još:   AMERIKANCI IZRAČUNALI:"Tramp prvi lažov u historiji Bijele kuće- svaki dana izrekne šest laži"!

Toplije vrijeme od višegodišnjeg prosjeka 1981-2010 po ensemble/skupovnoj prognozi modela GFS trenutno je vidljivo do početka marta.

U utorak u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na krajnjem jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more