IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: ODBIJENE ŽALBE HASANA DUPOVCA I ZIJADA MUTAPA- OSTAJU U PRITVORU! (foto)

Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbe advokata Hasana Dupovca i Zijada Mutapa na rješenje Suda da im odredi jednomjesečni pritvor…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, srijeda,17.02.2021…10.32… SARAJEVO: ODBIJENE ŽALBE HASANA DUPOVCA I ZIJADA MUTAPA- OSTAJU U PRITVORU! (foto)

Informaciju za Faktor potvrdio advokat Ermin Gačanović, koji zastupa policajca Dupovca, te najavio žalbu Ustavnom sudu BiH.

– Mogu potvrditi da su žalbe odbijene i to vrlo ekspeditivno. Odbrana Hasana Dupovca će podvrgnuti ustavnom ispitivanju kompletan će se postupak Tužilaštva i Suda– kazao je Gačanović za bh medije.

I advokati osumnjičenog Zijada Mutapa Nina Kisić i Goran Dragović su također najavili žalbu Ustavnom sudu.

Podsjetimo, nekadašnji šef Jedinice za saobraćajne istrage MUP-a KS Hasan Dupovac i Zijad Mutap, otac Alise Mutap, uhapšeni su prije 15 dana, nakon čega im je određen pritvor koji po rješenju Suda BiH može potrajati do 1. marta.

Čitaj još:   UŽAS U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI- Muzičar UMRO u RESTORANU! Odjednom se srušio, LOKAL je odmah ISPRAŽNJEN... (foto)

Tužilaštvo BiH sumnjiči ih za organizirani kriminal u vezi sa ometanjem istrage u vezi sa smrću Dženana Memića.

Pritvor im je određen zbog bojazni da bi mogli ometati istragu, te zbog uznemirenja javnosti, saopćeno je ranije iz Suda BiH prenosi Faktor.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more