IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

USUD ILI SUDBINA: Ni “K” u narednih 15 god od Kliničkog centra u Pazaru… (foto)

Novi Pazar se u planovima razvoja zdravstvene zaštite za sledećih 15 god nigde ne pominje kao klinički centar, kako su političari ali u predizbornim kampanjama u prethodnih 15-ak godina voljeli da navode kao adut u svoju korist…

NOVI PAZAR: Sadžak, Zanimljivosti, vijesti, srijeda,17.02.2021…10.32… USUD ILI SUDBINA: Ni “K” u narednih 15 god od Kliničkog centra u Pazaru… (foto)

Prema dokumentima koji su trenutno na javnoj raspravi, novopazarska je bolnica može biti regionalni centar, ali samo za hitne slučajeve sa područja Raške, Sjenice i Tutina.

Iako su tri okolne opštine geografski najbliže Novom Pazaru, njihovi a to su pacijenti će na dalje liječenje ići u Kraljevo, Užice ili Prijepolje, dok će se eto novopazarska bolnica i dalje primati samo njihove hitne slučajeve.

Takva organizacija je izuzetak za cijelu Srbiju, zbog čega u planovima i to figurira osnivanje i regionalnog centra za urgentnu medicinu.

Čitaj još:   DANAS IM JE GODIŠNJICA BRAKA, STIGLA TORTA ZA EDA- ZILHA POSLALA???(foto i video)

Masterplan predviđa smanjenje broja zdravstvenih ustanova, dok je se funkcionalnom ili institucionalnom integracijom domova zdravlja i bolnica, čime bi novopazarska bolnica ponovo postala Zdravstveni centar.

Priprema za to se može videti kroz nedavno izdvajanje apoteka iz sastava Doma zdravlja, dok se reorganizacijom predviđa ista buduća Apotekarska ustanova koja „pokriva“ i državnu apoteku u Tutinu.

Podijela Zdravstvenog centra na Dom zdravlja i Opštu bolnicu je isto svojevremeno predstavljena kao veliki korak napred u zdravstvenoj zaštiti Novog Pazara...

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more