IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOVERTA PUNA EURA ZA SUDIJU: Predsjednica prekršajnog suda uzela novca da OSLOBODI OPTUŽENE! (foto)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije , u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili pet osoba zbog primanja ili davanja mita…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 18.02.2021…00.32… KOVERTA PUNA EURA ZA SUDIJU: Predsjednica prekršajnog suda uzela novca da OSLOBODI OPTUŽENE! (foto)

Uhapšeni su M. B. (1963) odgovorno lice Prekršajnog suda u Kraljevu, a i zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično dijelo primanje mita, V. L. (1968) zbog sumnje da je pomogao u izvršenju ovog krivičnog djela, B. T.(1952) i B. K.(1991) zbog postojanja osnova sumnje da su prvo izvršili krivično djelo davanje mita, kao i V. P. (1979) zbog sumnje da je pomogao u izvršenju krivičnog djela davanje mita.

Osumnjičeni se terete da su od avgusta 2020. do februara 2021. su omogućili okrivljenima u postupcima koji se vode pred Prekršajnim sudom u Kraljevu , a u predmetima osumnjičene M. B., da ne izvrši službenu radnju koju bi morala izvršiti, odnosno prolongira prekršajne postupke protiv okrivljenog, sina osumnjičenog  B.T. kao i postupke protiv B.K., do zastarijelosti. 

Čitaj još:   Ko je žena koja je snimila uznemirujuću poruku o koronavirusu na BALKANU i u Srbiji?! (foto)

M. B. se tereti i da je opstruisala prekršajne postupke donosila presude kojima se okrivljeni oslobađaju prekršajne odgovornosti, ili je donosila rešenja o obustavi prekršajnih postupaka koji su pokrenuti protiv sina osumnjičenog B.T. kao i  B.K. 

Kako se sumnja, M.B. je posredno, od V.L. V.P. u navedenom periodu primila mito u iznosu od 1.100 eura. Kod osumnjičenog V. L. pronađeno je 100 eura i oko 19.000 dinara.

Evri koje je uzela sudija

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu...

izvor nova rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more