IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

REGIJA OPLAKUJE LEGENDU : Umro je najstariji aktivni rok muzičar na Balkanu… (foto i video)

Čuveni rok muzičar Branko preminuo je u 82. godini života, ovu tužnu informaciju na Fejsbuku podijelili su prijatelji velikog muzičara…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivost, vijesti, četvrtak, 18.02.2021…00.32… REGIJA OPLAKUJE LEGENDU : Umro je najstariji aktivni rok muzičar na Balkanu… (foto i video)

Branko Marušić Čutura, nekadašnji član sastava Džentlemeni i dugogodišnji solo muzičar, najstariji aktivni rok muzičar na Balkanu, preminuo je poslije duže bolesti, a tužnu vijest preneli su njegovi prijatelji na društvenim mrežama.

Rođen je u Aleksincu 1939. godine, ali su ga još kao bebu roditelji donijeli u Beograd. Rock and Rollom se, kako je pričao, “zarazio” još krajem pedesetih godina, prije nego što su u Beogradu osnovani prvi rok bendovi. Nastupao je prvo u Duetu Kosovac, a potom je kao ritam gitarista i pjevač nastupao sa Albatrosima, iz kojih će sredinom šezdesetih nastati grupa Džentlmeni u kojoj je svirao sa braćom Dragijem i Žikom Jelićem.

Sa Džentlmenima je snimio dva EP-a, “Idi” (1968) i “Slomljena srca” (1969), a 2006. njihove pjesme objavljene su kao “Antologija” u izdanju PGP RTS-a. Marušić je i autor stihova za mnoge pjesme ne samo Džentlemena nego i drugih domaćih bendova iz šezdesetih i sedamdesetih godina.

Čitaj još:   MOSKVA: Rusija od 1. VIII obnavlja vazdušni saobraćaj sa Turskom i sa... (foto)

Nakon razlaza sa Džentlmenima, Marušić je osnovao grupu “Dah”, kada je nastao i njegov najpoznatiji hit “Noćna buka” (1973). Tokom sedamdesetih godina nastavio solo karijeru i snimio je singl “Kuća bez broja” (1975).

Kompilacija njegovih pkesama “The Best of 1968 – 1990” objavljena je 1994. u Beogradu, a među njima su i “Veseli svet”, Hellule, Hellule”, “Odlazi voz”, “Ne dam se”…

Koncertom u beogradskom Dadovu 2018. godine obilježio je “pola vijeka i deceniju” na sceni.

Osim muzikom, Marušić se bavio i pisanjem, a bio je i pasionirani fudbaler.

“Prestaću kad budem prestao sve. To je deo mog života, i još imam šta da kažem. Naravno, čovek ne može da se umori od onoga što voli da radi. A muzika je ceo moj život”, rekao je u jednom intervjuu prošle godine.

Izvor Nova.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more