IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Svi smo mi Angela Merkel: Hit video liderke bez maske … (foto i video)

Njemačka je produžila mjere karantina do 7. marta, u pokušaju da spriječi treći talas infekcije u zemlji, koji prjeti zbog mutiranih sojeva koronavirusa.

BERLIN: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 18.02.2021…15.52… Svi smo mi Angela Merkel: Hit video liderke bez maske… (foto i video)

Angela Merkel

Kasnite na posao, na brzinu tražite novčanik da ubacite u torbu, tražite ključeve, brzo se obuvate, konačno izlazite i pred zgradom shvatite: zaboravili ste masku. Vjerujemo da se svima ovo dešavalo, a Angela Merkel to ima zabilježeno kamerom.

Maske su postale dio naših života, toliko su prisutne da vam je sada postalo čudno da nekoga vidimo bez ovog detalja na licu. Ipak, nije nam bilo lako da se naviknemo da su maske stvar bez koje jednostavno ne možemo da izađemo iz kuće.

A da se zaboravljanje maske dogodi i najorganizovanijim ljudima, sve to potvrđuje snimak iz njemačkog parlamenta na kojem je glavna zvijezda naravno kancelarka Angela Merkel.

Vidimo kako ona prilazi svom mjestu, zadovoljno sjeda, očigledno a to je preokupirana svojim mislima, a onda se na njenom licu pojavljuje izraz čistog užasa– zaboravila je masku!

Čitaj još:   Vic dana Dogurao Mujo do devedesete godine...

Njena reakcija je mnoge nasmijala– većina nas zaista može da se poistovjeti sa njemačkom političarkom u ovoj situaciji.

Za razliku od našeg predsjednika, koji se rijetko kada pojavljuje sa maskom, Merkel očigledno ima razvijen osjećaj odgovornosti prema drugima, što je jasno po njenoj hitroj reakciji.

Inače, ova uvažena političarka dočekala je pandemiju na samom kraju te svoje karijere, kada je već objavila da se povlači iz politike. Uprkos tome, mnogi hvale Njemačku zbog načina na koji su odgovorili na širenje kovida 19. Takođe je pokazala za političare rijetku opreznost u donošenju odluka vezanih za pandemiju.

Recimo, mnogi su dijelili njen odgovor na pitanja o mjerama za onlajn nastavu u Njemačkoj.

“Ne znam, to nije oblast u kojoj sam stručna i ne želim da se miješam”, rekla je Merkel, a mnogi su pozdravili njenu skromnost.

Njemačka je u četvrtak (danas) produžila mjere karantina do 7. marta, u pokušaju da spriječi treći talas infekcije u zemlji, koji prijeti zbog mutiranih sojeva koronavirusa.

Čitaj još:   RAMUŠ Haradinaj na odmoru kod daidža u Sandžaku...

Bonus video:

izvor Nova rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more