IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Heroin se preko Rožaja doprema u NOVI PAZAR, a odatle u zapadnu Evropu

Prema saznanjima policija u regionu, koja su prenosili mediji, Keljmendi je vođa jedne od najjačih albanskih kriminalnih grupa na Balkanu, a u junu prošle godine je stavljen “na crnu” listu SAD i označen kao prva osoba u Evropi po opasnosti za SAD.

Prema podacima srpske policije Keljmendi je glavni finansijer i organizator prometa heroina, koji u Peć stiže autobusima iz Carigrada i Albanije, a zatim se preko Rožaja doprema u Novi Pazar, a odatle u zapadnu Evropu.

U Sarajevu poseduje tri kuće, dva stana i hotel “Kaza grande”, a u Podgorici stan. U crnogorskom letovalištu Ulcinj poseduje stan, 11 stambenih prostorija ukupne površine 377 metara kvadratnih, kuću, te stambenu zgradu od 1.600 metara kvadratnih. I – hotel na Velikoj plaži koji se zove isto kao onaj na sarajevskoj Ilidži – “Kaza grande”.

Kad je reč o imidžu Keljmendija u BiH, sarajevski list “Dani” pisao je još 2004. da je on javnosti postao poznat omaškom – bivši načelnik ilidžanske opštine, naime, nikako nije uspevao da upamti ime hotela, pa ga je zvao – “Koza nostra”. Ubrzo je u Sarajevu postalo jasno otkud ova “omaška”, pošto je ime hotelijera sve češće “iskakalo” u pričama o obračunima u sarajevskom podzemlju.

Čitaj još:   Kineski turisti iz VUHANA stižu iz Sarajeva u Beograd: „Pod nadzorom su 24 sata“... (foto)

“Kaza grande”, ali ulcinjska, lansirala je Keljmendija i među medijske zvezde u Crnoj Gori, pošto se našao u centru afere sa nelegalnom izgradnjom tog hotela.

izvor: nova.rs

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more