IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELJA NEVOLJA I DARKO ELEZ: Imali opasne planove da preuzmu podzemlje regiona… (foto)

Veljko Belivuk i Darko Elez prijee hapšenja namjeravali da stvore jedan moćni klan koji bi kontrolisao podzemlje regiona. prvi imao podršku od crnogorskog “kavačkog klana”, a drugi šiptarskog narko- kartela…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti, petak, 19.02.2021…00.52… VELJA NEVOLJA I DARKO ELEZ: Imali opasne planove da preuzmu podzemlje regiona… (foto)

Veljko Belivuk (35), zvani Velja Nevolja, i Darko Elez (47) prije hapšenja su bili u stalnom kontaktu i planirali su da stvore jedan moćni zajednički klan, koji bi kontrolisao podzemlje cijelog regiona!

Belivuk je imao podršku moćnog crnogorskog “kavačkog klana”, dok je Elez blisko sarađivao s šiptarskim narko-kartelima, na čelu s Naserom Keljmendijem!

Da su uspjeli da realizuju ove planove, Belivuk i Elez bi se našli prvo na čelu ujedinjene “balkanske mafije”, koja bi kontrolisala cijelo tržište droge, a iza toga reketa i oružja u ovom dijelu Evrope!

Međutim, već dogovorena saradnja između Belivuka i Eleza propala je eto upravo zahvaljući policiji, koja je najprije u decembru prošle godine prvo uhapsila Eleza, a zatim 4. februara i Belivuka.

Povezani slučajevi…

Ovo je nedavno potvrdio i ministar policije Aleksandar Vulin, koji je istakao da su Darko Elez i Veljko Belivuk “povezani slučajevi”.

Čitaj još:   MILO Đukanović: RAJO Mandić vjeruje da će amnezijom građana doći do funkcije, PRIHVATAM POZIV NA TV DUEL... (foto- video)

Oni su planirali da osnuju savez i to bi bila ozbiljna stvar. Morali smo prvo da riješimo Eleza, njegov kriminalni klan, a zatim i Belivukovu bandu. Oni nisu smijeli da budu u isto vrijeme na istom prostoru- objasnio je Vulin.

Informerov izvor blizak istrazi kazao nam je da su inspektori prilikom nadzora i praćenja dvojice opasnih kriminalaca došli do saznanja da su a i Belivuk i Elez u stalnom kontaktu.

 Da se ostvario, taj savez bi zagospodario balkanskim podzemljem. Svi glavni akteri tog saveza veoma su moćni u svojim sredinama isto kao i raspolažu ogromnim svotama novca. Belivuk je tjesno sarađivao prvo s Radojem Zvicerom, vođom ozloglašenog crnogorskog “kavačkog klana “, a Elez s Naserom Kljemendijem, narko- bosom iz Peći koji je i to pod lupom američke DEA – rekao je Informerov sagovornik i dodao:

Srećom, policija je sve to spriječila, pa poslije višemjesečnog praćenja, 22. decembra 2020. uhapšen Darko Elez u prostorijama svoje firme u Batajnici. On se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru, gdje čeka izručenje u BiH, gdje je za njim raspisana Interpolova poternica.

Kako su potvrdili i to prvo u bosanskom tužilaštvu, Darko Elez se tereti za organizovani kriminal i više ubistava i pljački u poslednjih i to petnaestak godina…

Čitaj još:   "FACE TO FACE":- "Politički zemljotres" u studiju Face TV- a u Sarajevu... (foto, video)

Izvor informer.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more