IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELJA NEVOLJA U PANICI: TRAŽI IZDAJNIKE, pet ih je koji bi da ga ‘otkucaju'… (foto)

Veljko Belivuk preko saradnika na slobodi kontaktira s porodicama bar se tako misli sa uhapšenim članovima bande i posredno im šalje poruku da će se osvetiti svakom ko ga izda i postane svjedok saradnik…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, subota, 20.02.2021… 00.52… VELJA NEVOLJA U PANICI: TRAŽI IZDAJNIKE, pet ih je koji bi da ga ‘otkucaju'… (foto)

Veljko Belivuk (35), zvani Velja Nevolja, u panici je zbog mogućnosti da će neko od uhapšenih članova njegove bande postati svijedok saradnik!

Peterica kandidata…

Dobro obavješte izvor kaže da je Belivuk u pritvoru Specijalnog suda čuo da je nekoliko njegovih uhapšenih saradnika pregovora sa tužilaštvom, što ga je opasno razbijesnelo.

 On ne zna ko od članova bande pregovara sa specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal. Svestan je da protiv njega već postoje čvrsti materijalni dokazi, ali svedočenje pripadnika klana bi ga zasigurno poslalo na višedecenijsku robiju – objašnjava naš izvor, i dodaje da je to trenutno Veljina najveća briga:

– On na sve načine pokušava da sazna da li neko pokušava da ga izda i ko je to. To dobro znaju i Veljini prijatelji koji su na slobodi, pa oni kontaktiraju s članovima porodica uhapšenih i raspituju se kod njih da vide da li im je neko sumnjiv. U tim razgovorima s članovima porodica posredno im daju do znanja da je Belivuk spreman da se surovo osveti za svaku izdaju!

Čitaj još:   STRAVIČNI DETALJI saslušanja masovnog ubice iz Mladenovca: JA SAM UBIO TE LJUDE, A NISAM IH POZNAVAO! U otetom taksiju bila TRUDNICA!

Belivuk, inače, ima zašto da brine, pošto se za sada pet njegovih uhapšenih saradnika interesovalo za sticanje statusa svjedoka saradnika. Dvojica su već do detalja opisali zločine klana, pri čemu su otkrili i ko je Velju štitio u bezbijednosnim strukturama. Na tužilaštvu je sada da procijeni koliko su ti iskazi vrijedni u dokaznom postupku, nakon će, eventualno, okrivljenom ponuditi sporazum.

Institucija svjedoka saradnika je u pravosuđu Srbije uvedena 2002, i to u vrijeme premijera Zorana Đinđića. Prvi svjedok saradnik bio je nekadašnji vođa “surčinskog klana” Ljubiša Buha Čume, koji je taj status dobio 2003.

Pored njega, javnosti najpoznatiji svjedoci saradnici su dvojica pripadnika “zemunskog klana”, Dejan Milenković Bagzi i Miladin Suvajdžić, zvani Đura Mutavi. Oni su zbog saradnje s tužilaštvom i odavanja relevantnih podataka o najvećim zločinima “zemunskog klana” u potpunosti oslobođeni svake od kazne.

Međutim, naknadnim izmenama zakona to se promenilo. Osobe kojima se sad odobri povlašćeni status imaju mnogo veće obaveze u krivičnom postupku i mogu, eventualno, dobiti i zatvorske kazne, ali značajno umanjene. Naime, novim zakonom se više ne pominje termin svedok saradnik, već su uvedena dva nova instituta – okrivljeni saradnik i osuđeni saradnik.

Podsjetimo, policija je u saradnji sa BIA, poslije višemjesečnog praćenja, 4. februara uhapsila Veljka Belivuka, vođu Partizanove navijačke grupe i to “Principi”, kao i Marka Miljkovića Mareta (29) i još 20 njihovog najbližih saradnika.

Belivuk i njegova banda terete se, za sada, za tri ubistva, iznude, reketiranje i preprodaju droge. Sumnja se, međutim, da je Belivukova banda likvidirala mnogo više ljudi. Mučenja i ubistva su se, kako je pokazala istraga, dešavali u “bunkeru” na stadionu Partizana, zatim u kući u Ritopeku i u još nekoliko “štekova” širom Srbije. Tijela žrtava su siječena na komade, a potom su ih i rastvarana u kiselini, spaljivana i zakopavana ili bacana u Dunav…

Čitaj još:   VIC DANA Doživio informatičar brodolom i našao se na pustom otoku...

izvor Informer.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more