IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DAN ŽALOSTI, SUOSJEĆANJE I BOL: Đorđe Balašević, će biti sahranjen danas u krugu porodice… (foto i video)

Kantautor Đorđe Balašević bit će sahranjen danas u krugu porodice u Novom Sadu, umjesto sutra kako je bilo prvobitno planirano…

NOVI SAD: Regija, Zanimljivost, vijesti, nedelja, 21.02.2021…12.59… DAN ŽALOSTI, SUOSJEĆANJE I BOL: Đorđe Balašević, će biti sahranjen danas u krugu porodice… (foto i video)

Na jutrošnjem sastanku gradskih vlasti Grad Novi Sad proglasio je, povodom smrti Đorđa Balaševića, današnji dan za Dan žalosti.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ovu vijest je saopćio građanima putem Instagrama, piše Blic.

– Na jutrošnjem sastanku donijeta je odluka da u nedelju, 21. februara, proglasimo Dan žalosti u Novom Sadu povodom smrti velikog Đorđa Balaševića. Ugasili smo svjetla na Gradskoj kući kako bismo iskazali bol i tugu sa porodicom. Ovo je težak momenat za porodicu Balašević, ali i za cijeli grad, državu i region. Novi Sad neće biti više isti poslije njegove smrti – napisao je Vučević.

Kako prenose regionalni mediji, porodica je odlučila da ispraćaj obavi u najužem krugu, bez prisustva medija. Također, prema želji porodice, neće biti održana komemoracija. Današnji datum, 21. februar, proglašen je za Dan žalosti na teritoriji Novog Sada, odlučio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Čitaj još:   TELEGRAM MILA ĐUKANOVIĆA: Ostao sam bez prijatelja a CG bez poštovaoca... (foto i video)

– Ugasili smo svjetla na Gradskoj kući kako bismo iskazali bol i tugu sa porodicom. Ovo je težak momenat za porodicu Balašević, ali i za cijeli grad, državu i region – poručio je Vučević.

Prethodno je Vučević najavio da će dan žalosti biti proglašen na dan sahrane, kad porodica donese odluku o njoj.

Balašević je preminuo u petak u novosadskom Kliničkom centru u 68. godini od upale pluća izazvane koronavirusom. Okupljanja povodom njegove smrti u znak počasti održana su širom regije.

izvro iBalkan.net / agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more