IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKŠIĆ: Opštinska izborna komisija utvrdila redosljed lista za izbore 14. marta… (foto)

Opštinska izborna komisija u Nikšiću utvrdila je danas redosljed lista na izbornom listiću za martovske izbore u tom gradu…

NIKŠIĆ: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 22.02.2021…15.09 … NIKŠIĆ: Opštinska izborna komisija utvrdila redosljed lista za izbore 14. marta… (foto)

Opštinska izborna komisija (OIK) u Nikšiću, ranije je od dostavljenih sedam, potvrdila šest izbornih lista koje će se na biračkim listićima naći prema sljedećem rasporedu:

1- Koaliciona lista “Evropski tim za Nikšić”,

2- Narodni pokret- “Za vaskrsenje Nikšića”,

3- Socijaldemokrstska partija Crne Gore “Srcem za Nikšić”,

4- “Za budućnost Nikšića”,

5- Koalicija “Crno na bijelo- Može Nikšić”,

6- Demokrate “Mir je naša nacija- Zaokruži slobodu”,.

Na posljednjim parlamentarnim izborima 30. avgusta pravo glasa u Nikšiću imalo je 58.440 hiljada građana.

U Nikšiću su u martu 2017. godine održani lokalni izbori, na kojima su učestvovale samo dvije partije Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokrate (SD), a partije tadašnje opozicije bojkotovale su izbore.

Čitaj još:   BORBE ZA FOTELJE KREĆU OD PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE CRNE GORE: Pomirenje i nada za dogovor ili vraćanje na staro i nove podjele? (foto)

Pravo glasa tada je iskoristilo 26.322 građana ili 45 odsto upisanih birača. DPS je osvojio 21.104 glasa, SD 2.324. Broj nevažećih glasačkih listića iznosio je 2.894.

Pravo glasa u Nikšiću na dan 5. januar ove godine imala su 58.544 birača, a MUP ima obavezu da deset dana prije izbora OIK dostavi konačni birački spisak.

Izbori u Nikšiću biće održani 14. marta…

Izvor rtcg.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more