IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS Nakon hladnog jutra, proljetne temperature u cijeloj regiji… (foto)

U Sarajevu sunčno. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 1°C, a najviša dnevna oko 18°C, sapćeno je iz FHMZ…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti, utorak, 23.02.2021…09.09… DANAS Nakon hladnog jutra, proljetne temperature u cijeloj regiji… (foto)

Stabilno anticiklonalno polje nad Bosnom i Hercegovinom uslovit će suho i pretežno sunčano vrijeme, istakli su u toku dana iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) Bosne i Hercegovine u prognozi za period od 23. februara do 8. marta ove godine.

Epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo je i dalje zadovoljavajuća i nema potvrđenih slučajeva oboljelih od korona virusa ( Mustafa Öztürk – Anadolu Agency )

Veće pozitivno odstupanje srednje temperature zraka smanjit će se i blagi jutarnji mrazevi u Bosni. U kotlinama i duž riječnih tokova prvo i Bosne u prijepodnevnim satima očekuje se magla i niska oblačnost. Kako se očekuje stabilno i relativno toplo vrijeme do kraja mjeseca, već sad se mogu se u isto vrijeme potvrditi prognoze za suh i nadprosječno topao februar, navode iz FHMZ-a.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme, i prijepodneva lokalno u Bosni će biti magle

Vjetar slab, prije podne sjevernog smjera. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na jugo i jugoistok. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

Čitaj još:   GRMI, SIJEVA: Evo gdje će, kada i koliko padati narednih dana...

utorak 23.02.2021. godine
Uz stabilno vrijeme i povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati ugodnije, biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika postepeno će se umanjiti tokom dana. Poželjno je slojevito se odjenuti, ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito u poslijepodnevnim satima, kada je moguća pojava malaksalosti usljed natprosječnih temperatura.

U Sarajevu sunčno. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 1°C, a najviša dnevna oko 18°C, sapćeno je iz FHMZ.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -2 do 4 u Bosni, na jugu zemlje do 8 stepeni Celzijusa. Najviše dnevne temperature između 13 i 17, u Hercegovini do 20 stepeni Celzijusa. Na područjima s dugotrajnom maglom maksimalne temperature do 12 stepeni Celzijusa.

http://iBalkan.net

DANAS PADA SLABA KIŠA: Vrijeme u narednih nekoliko dana…

DANAS U jutaranjim satima i prijepodne sa slabom kišom, ponegdje Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more