IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽIVAJTE KAO DA JE PROLJEĆE, OD VIKENDA ZAHLAĐENJE: Danas do 16 C, u subotu snijeg… (foto)

Na Balkanu će ujutru i prije podne u nizinama, po kotlinama i dolinama rijeka biti magle ili niske oblačnosti, ali će od sredine dana biti pretežno sunčano…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti vijesti, srijeda, 24.02.2021…09.59… UŽIVAJTE KAO DA JE PROLJEĆE, OD VIKENDA ZAHLAĐENJE: Danas do 16 C, u subotu snijeg… (foto)

Tokom noći uslijediće ponovo formiranje magle. U brdsko- planinskim predjelima biće sunčano tokom cijelog dana, prognoza je FHMZBiH.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -5 stupnjeva, Drvar -4, Bugojno -3, Jajce -2, Sanski Most i Zenica -1, Bihać, Doboj, Grude, Livno, Prijedor, Srebrenica i Tuzla 0, Banja Luka, Bijeljina, Bjelašnica i Sarajevo 1, Ivan-sedlo 2, Zvornik 4, Gradačac i Neum 6, Trebinje 8, Mostar 12°C.

Vjetar će biti slab, promjenljiv, uz jutarnju temperaturu od 0 do sedam C i najvišu dnevnu od 11 do 16 stepeni C.

srijeda, 24.02.2021. godine
Nakon svježijeg, u Bosni i mjestimično maglovitog jutra, kada je poželjno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom, danju će temperature osjetnije porasti i biće ugodnije. Savjetujemo Vam da se slojevito odjenete, kako bi se po potrebi raskomotili. U poslijepodnevnim satima ne treba pretjerivati sa aktivnostima, obzirom na natprosječnu toplinu. Na jugu će biti sunčanije, uz ljepšu opštu sliku većim dijelom dana.

Čitaj još:   ADNAN Čirgić, ALEKSANDAR Radoman i BOBAN Batrićević: Osuđujemo šovinizam poslanika PES- a DARKA Dragovića... (foto, video)

četvrtak, 25.02.2021. godine
Biometeorološke prilike i dalje su povoljne u cijeloj zemlji. Porast temperatura zraka i duži sunčani intervali, uz bolje raspoloženje, djelovaće motivirajuće na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti. Obzirom na neuobičajenu toplinu tokom dana, poželjno je laganije se odjenuti prilikom boravka na otvorenom i ne provoditi jače fizičke aktivnosti.

Prema izgledima vremena do 3. marta, u petak biće i to pretežno sunčano i toplo, a magla koja se ujutru očekuje u nižim predjelima ponegdje se može i duže zadržati tokom prepodneva.

U toku noći između petka i subote doći će do postepenog naoblačenja sa sjevera.

Za vikend i početkom sledeće sedmice umjereno do potpuno oblačno kao i osjetno hladnije, u subotu uz umjeren i jak sjeverozapadni vjetar i ponegdje slabu kišu, dok se slab snijeg očekuje samo u subotu krajem dana če se i na visokim planinama u regionu juga Evrope ili na Balkanu…

http://iBalkan.net

Čitaj još:   DANAS, Turska slavi svoj 96. rođendan "DAN Republike..."
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more