IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZLATNI ZMAJ AMEL TUKA- PORUKA NACIJI: “Večeras u Madridu, ću biti napadač, kao DŽEKO, ali samo MALO BRŽI”… (foto)

MADRID: Svijet, Sport, vijesti, srijeda, 24.02.2021…12.39… ZLATNI ZMAJ AMEL TUKA- PORUKA NACIJI: “Večeras u Madridu ću biti napadač, kao DŽEKO, ali samo MALO BRŽI”… (foto)

Rekord BiH i Balkana na 800 metara postavio je AMEL Tuka prije tri godine u belgijskom Gentu, a glasi 1: 46, 33 minut…

MADRID: Svijet, Sport, vijesti, srijeda, 24.02.2021…11.39… ZLATNI ZMAJ AMEL TUKA- PORUKA NACIJI: “Večeras u Madridu ću biti napadač, kao DŽEKO, i samo MALO BRŽI”… (foto)

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka večeras će nastupiti na Svjetskog atletskom dvoranskom mitingu zlatne turneje u Madridu. Uoči trke jedan od najboljih srednjoprugaša svijeta najavio je da će napasti rekord Bosne i Hercegovine i Balkana na 800 metara.

“Svi koji me poznaju, znaju koliko volim fudbal. Kada igram, onda sam napadač. Nešto kao Edin Džeko, ali samo malo brži”, našalio se Tuka na društvenim mrežama i dodao:

“I večeras u Madridu ću biti napadač, ali napadam rekord BiH i Balkana u dvorani na 800 metara. Rijetko dajem ovakve najave, ali osjećam se dobro i nadam se da me osjećaj i noge neće prevariti. Glava sigurno neće.“

Čitaj još:   I NEBO PLAČE, TUGA GOLEMA U KRAJINI: Danas će biti ukop Asmir Durić Dajdžin, OSTALO ČETVERO DJECE... (foto)

Rekord BiH i Balkana na 800 metara postavio je upravo Tuka prije tri godine u belgijskom Gentu, a glasi 1:46,33 minut.

Za Tuku će trka u Madridu ujedno biti i posljednja provjera pred nastup na Evropsko prvenstvo u dvorani u poljskom Torunu, koje će se održati od 4. do 7. marta.

izvor ibalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more