IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Policija u Tuzima: Načelnik i građani sprečavaju da se zatvore ugostiteljski objekti… (foto i video)

“Osveta premijera i potpredsjednika Vlade”, nakon što su jutros u Tuzima, uprkos zabrani, otvoreni ugostiteljski objekti, policija je došla da zatvori lokale…

TUZLI (Podgorica): Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 25.02.2021…10.59… Policija u Tuzima: Načelnik i građani sprečavaju da se zatvore ugostiteljski objekti… (foto i video)

Policajce u obavljanju posla sprečavaju predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj i okupljeni građani.

Napeto je danas u Tuzima. Nakon što je policija jutros došla da zatvori ugostiteljske objekte koji su otvoreni uprkos mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja, u tome su ih spriječili predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj i okupljeni građani.

Oni su blokirali glavnu ulicu u Tuzima, poručujući da se neće pomjeriti dok ne dođu premijer Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović. A, kako je kazao Đeljošaj, premijer Zdravko Krivokapić trebalo bi da posjeti Tuzi oko 14 sati. Vlada je saopštila da je spremna da odmah sjedne za sto sa Đeljošajem i riješi nastali problem.

Nik Đeljošaj je policajcima kazao da obavijeste tužioca i direktora Uprave policije, a da će on pozvati građane da izađu i pruže otpor.

Rekao je i da će premijer Zdravko Krivokapić snositi odgovornost ako se u Tuzima nešto desi.

Čitaj još:   SREBRENICA U ŠOKU: POKUŠAO DA ZAPALI SEBE...

Nik Đeljošaj je prethodno u Jutarnjem programu TVCG rekao da se obratio premijeru i potpredsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću, pozvavši ih javno na sastanak.

“Niko se nije javio, svi ćute, ne odgovaraju na naše zahtjeve. Htjeli smo dijalog, da nam se objasni zašto i po kom osnovu su ugostitelji u Tuzima diskriminisani, jer svi znamo da naša opština pripada prvoj grupi. Bez obzira što je u okruženju bilo zaraženih, kod nas nije bilo eskalacije”, rekao je Nik Đeljošaj

Tvrdi da niko od nadležnih državnih institucija ne želi komunikaciju s Opštinom Tuzi pa su bili primorani da, na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi, donesu odluke iz njihove nadležnosti.

Kaže da ih ni jutros niko nije kontaktirao: “Ja sam od sedam sati u Tuzima, po lokalima. Izviđamo situaciju sa svim našim službama. Kontrolišemo poštovanje mjera. Skandalozno je pokušati Tuzi poniziti.”

Nik Đeljošaj je sinoć na Facebooku najavio da će danas, uprkos zabrani, svi ugostiteljski objekti u Tuzima raditi od sedam do 18 sati.

Novim mjerama Instituta za javno zdravlje (IJZ) predviđeno je zatvaranje lokala i u Tuzima, Danilovgradu i Baru.

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo zbog ove odluke Nik Đeljošaja od jučer izviđa da li je on počinio krivično djelo pozivanje na otpor…

Čitaj još:   VOLODIMIR Zelenski poslao dramatičnu poruku iz... (foto, video)

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more