IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODRŠKA: Rafet Husović- Lider Bošnjačke stranke, iz ZDRAVSTVENIH RAZLOGA, povlači se iz politike… (foto)

Lider Bošnjačke stranke (BS) Rafet Husović saopštio je da se iz zdravstvenih razloga povlači iz politike…

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak 26.02.2021, 15.30… PODRŠKA: Rafet Husović- Lider Bošnjačke stranke, iz ZDRAVSTVENIH RAZLOGA, povlači se iz politike… (foto)

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Rafet Husović saopštio je danas da se zbog zdravstvenih problema povlači sa mjesta predsjednika te stranke, kao i iz političkog života.

“Poštovani građani Crne Gore, uvaženi članovi i simpatizeri Bošnjačke stranke, bila mi je velika čast da u prethodnih 15 godina budem na čelu partije i da zajedno sa vama gradimo bolju budućnost za sve nas. Ozbiljno bavljenje politikom zahtijeva dosta odricanja, ali kada je u pitanju interes naroda i države, onda vrijedi svaki momenat koji smo zajedno proveli, gradeći strategiju i viziju za građansku, multietničku i evropsku Crnu Goru. Želim da se iskreno zahvalim rukovodstvu stranke, a posebno svim članovima i aktivistima na bezrezervnoj podršci politici Bošnjačke stranke, kao i meni lično svih ovih godina”, saopštio je Husović.

“Obzirom da su u toku pripreme za Kongres BS, strankom će do tada upravljati Predsjedništvo Bošnjačke stranke. Siguran sam da će novo rukovodstvo, koje će biti izabrano na IV Kongresu, u godinama koje dolaze nastaviti voditi ispravnu politiku u interesu bošnjačkog naroda kao i svih građana Crne Gore”, kazao je Husović u svom obraćanju povodom 15 godina postojanja Bošnjačke stranke.

Čitaj još:   TEŠKI DANI ZA DIVA IZ EVROPE: Prekinuli proizvodnju u sve tri fabrike, radnici poslani kućama... (foto, video)

On je kazao da je BS već petnaest godina autentični politički predstavnik bošnjačkog naroda.

“Sa ponosom ističemo da smo kao partija bili aktivni učesnik istorijskih procesa – obnove državnosti, ulaska Crne Gore u NATO alijansu i skorijeg pristupanja u Evropsku uniju. Naš poseban doprinos je u izgradnji i čuvanju multietničkog sklada u našem društvu”, kazao je Husović.

Husović je dodao da je BS i istinski pobornik demokratizacije političke scene i jačanja institucija vladavine prava.

“Mi smo svojim radom i istrajnom i principijelnom politikom, usmjerenom u ostvarivanju postulata slobode, pravde i jednakosti svih građana kroz demokratsko djelovanje u institucijama, postali član najuticajnije političke grupacije u Evropskoj uniji – Evropske narodne partije (EPP)”, kazao je.

Partija se, dodaje on, snažno zalaže za ubrzanje demokratskih i reformskih procesa, kao i za očuvanju stabilnog multietničkog društva u Crnoj Gori.

“Zato se BS istrajno bori za ravnopravnost svih građana pred zakonom. Izborili smo se i za ustavni položaj Bošnjaka i bosanskog jezika”, kazao je Husović, ističući da je BS kao politički subjekat prisutna i parlamentarna snaga u svim lokalnim sredinama gdje živi bošnjački narod.

Važna tekovina politike i učešća BS u izvršnoj vlasti je, kako je kazao Husović, integracija i djelotvorno prisustvo predstavnika manjinskih naroda u institucijama i na mjestima odlučivanja.

“Svako urušavanje dosegnutih demokratskih standarda i multietničkog sklada koje predstavlja najvredniju tekovinu našeg društva, može ostaviti trajne posljedice na demokratske procese i budućnost Crne Gore”, istakao je Husović.

On je apelovao na veću solidarnost i razumijevanje, posebno prema velikom broju ranjivih grupa i socijalno ugroženih slojeva stanovništva u uslovima pandemije i teške zdravstvene i ekonomske situacije.

Čitaj još:   MONSTRUMA, ČEKA PRAVI DŽEHENEM U KAZAMATU: SLIJEDI Kazna jer je ubio 50 ljudi na namazu u džamiji! (video)

izvor rtcg.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more