IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERDOGANOVA PORUKA Albin KURTIJU: Korisno vam je da ne otvarate ambasadu u Jerusalimu… (foto i video)

Najvažnije čestitke koje je predsednik Samoopredeljenja Albin Kurti primio nakon pobjede na izborima 14. februara bile su od turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana…

ANKARA: Kosovo, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 28.02.2021…00.50… ERDOGANOVA PORUKA Albin KURTIJU: Korisno vam je da ne otvarate ambasadu u Jerusalimu… (foto i video)

Predsjednik Turske naglasio da pozdravlja stavove stranke koju predvodi Kurti o tome da će razmotriti odluku o osnivanju ambasade u Jerusalimu, navodi prištinski list “Gazeta ekspres”…

Redžep Tajip Erdogan je u svom pismu čestitke zbog ubjedljive pobjede na izborima rekao Kurtiju da bi izbjegavanje takvog koraka bilo korisno, piše “Gazeta”.

Zvaničnici Samoopredeljenja najavili su da će razmotriti odluku Prištine o osnivanju ambasade u Jerusalimu i zbog zahtjeva EU na putu integracija, izjavio je Glauk Konjufca iz tog pokreta.

Čitaj još:   KOSOVO SPREMA VOJSKU: Oficiri, školuju se u "prijateljskoj" zemlji u komšiluku...

Istovremeno, Haki Abazi iz Samoopredeljenja savjetuje Kurtija da bi trebalo riješiti problem koji je nepotrebno stvorila prethodna vlada i sa Briselom i Izraelom se dogovoriti oko pitanja otvaranja ambasade u Jerusalimu.

Prištinski list podseća i da je EU oštro kritikovala odluku Prištine o otvaranju ambasade u Jerusalimu.

Čestitka koje je predsjednik Samoopredeljenja Albin Kurti primio je i od izraelskog premijera Benjamina Netanijahua…

Netanijahu čestitao Kurtiju uz poziv da u Izraelu prisustvuje otvatanju ambasade Kosova u Jerusalimu…

Izvor “Gazeta ekspres”.

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more