IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POČIVAJ U MIRU PRIJATELJU SARAJEVA: Umro je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić… (foto i video)

MILANU Bandiću je pozlilo kasno navečer te ga je Hitna prevezla na kliniku , pokušali su ga reanimirati, ali bezuspješno…

ZAGREB: Hrvatska, vijesti, nedelja, 28.02.2021…11.59… POČIVAJ U MIRU PRIJATELJU SARAJEVA: Umro je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić… (foto i video)

U 66. godini umro je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, javlja Jutarnji list.

MILAN Bandić je bio Bosanac, buraz rođeni, dobio je povelju počasnog građanina Sarajeva, odao se Bosni i sarajevu…

“Oj, Milane, Miki, Sarajlijo”, zapjevali mu onda sugrađani u Gradskom vijeću. “Stani malo, Miki, Sarajlijo, a zašto si svoju ljubav krio?”

Prema neslužbenim informacijama, Bandiću je pozlilo kasno navečer te ga je Hitna prevezla na Kliniku Sveti Duh. Pokušali su ga reanimirati, ali bezuspješno.

– U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, saradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. februara u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić – saopšteno je iz Gradske uprave.

U saopštenju se navodi da je Bandić živio za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu

Čitaj još:   UŽAS, HRVATSKA: Korona virus kosi i mlade, najviše oboljelih od 30 do 50 godina ... (foto)

O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost će biti obaviještena naknadno.

Počivao u miru– saopštili su iz Grada Zagreba…

Bandićeva pomoć Sarajevu i Bosni i Hercegovini– to su, shvatili ste, oni “projekti u oblasti umjetnosti i kulture”…

HKD Napredak je Milana Bandića proglasio doživotnim članom ovog Udruženja i danas mu je predsjednik Udruženja mons. prof. dr. Franjo Topić uručio plaketu. U Bandićevoj pratnji su bile poznate javne ličnosti iz BiH kao što su glumac Emir Hadžihafizbegović i trener tuzlanske Slobode Miroslav Ćiro Blažević.

Milan Bandić je rođen 22. novembra 1955. u Grudama, a prema vlastitom priznanju, prekretnica u njegovom životu bila je 1974. godina, kada je preselio u Zagreb.

Počivao u miru– Milane Bandiću, deklarisani prijatelju Sarajeva i Bosne i Hercegovine…

izvor iBalkan.net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more